Denver Nuggets a dominat primul meci al finalei NBA

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Denver Nuggets a dominat primul meci al finalei NBA
Nikola Jokic (echipament albastru) în duel cu Bam Adebayo
Nikola Jokic (echipament albastru) în duel cu Bam Adebayo
AFP
Denver Nuggets a lansat prima campanie în finala NBA din istoria francizei cu o victorie dominantă, joi, 104-93 în fața lui Miami Heat, propulsată de o nouă triplă dublă a lui Nikola Jokic.

Jokic, de două ori cel mai valoros jucător al ligii (MVP), a marcat 27 de puncte și a adăugat 10 recuperări și 14 pase decisive pentru Nuggets, care va încerca să-și dubleze avantajul în seria cel mai bun din șapte meciuri atunci când va găzdui meciul doi, duminică.

Jamal Murray a marcat 26 de puncte, a distribuit 10 pase decisive și a reușit șase recuperări pentru Denver, care a condus cu 24 de puncte în sfertul al treilea și a respins raliul celor de la Heat în sfertul al patrulea.

Jokic și Murray au devenit doar a doua pereche de coechipieri care înregistrează câte 25 de puncte și 10 pase decisive într-un meci din finala NBA, alăturându-se lui Magic Johnson și James Worthy, care au reușit acest lucru pentru Lakers în 1987.

"Am vrut doar să lovim primii", a spus Jokic. "În primele trei runde au câștigat primul meci în deplasare și nu am vrut să se întâmple asta. Cred că am făcut o treabă bună".

Bam Adebayo a terminat cu 26 de puncte și a fost cel mai bun marcator al lui Miami. Gabe Vincent a adăugat 19 și Haywood Highsmith a marcat 18 de pe bancă, dar vedeta lui Heat, Jimmy Butler, a fost limitat la 13, iar Miami a ajuns la linia de aruncări libere doar de două ori în tot meciul - un record negativ pentru un meci din playoff-ul NBA.

Condusă cu 21 de puncte la intrarea în sfertul patru, Miami a marcat 11 puncte la rând pentru a reduce deficitul la 10. Un coș de trei puncte al lui Highsmith a dus diferența la nouă puncte cu 2:34 rămase de jucat.

Dar, așa cum a făcut-o toată seara, Nuggets s-a distanțat fără probleme și a terminat victorioasă.

"Toată lumea a contribuit", a spus Jokic. "Este o victorie mare pentru noi".

Jokic a fost mulțumit să joace rolul de facilitator în primul sfert, distribuind șase pase decisive, în timp ce Nuggets a intrat rapid în ritm în ciuda celor 10 zile de pauză de după victoria cu Los Angeles Lakers în finala Conferinței de Vest.

De cealaltă parte, Heat, care a zburat direct la Denver de la Boston după ce a eliminat-o pe Celtics în meciul șapte al finalei Conferinței de Est luni, a reușit doar nouă din cele 26 de aruncări ale sale în primul sfert.

"Ei au fost într-un ritm destul de bun, mai ales în acea primă repriză”, a declarat antrenorul lui Heat, Erik Spoelstra. "Dispoziția noastră, eforturile multiple, hotărârea din a doua repriză au fost mult mai bune.

"Dar dacă ajungi la acest nivel, trebuie să fie meciuri complete cu o astfel de atitudine".