Celtics supraviețuiește în finala Conferinței de Est cu o victorie la Miami

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Celtics supraviețuiește în finala Conferinței de Est cu o victorie la Miami
Jayson Tatum a fost cel mai bun marcator al lui Boston Celtics cu 34 de puncte în victoria în fața lui Miami Heat pentru a rămâne în viață în finala C
Jayson Tatum a fost cel mai bun marcator al lui Boston Celtics cu 34 de puncte în victoria în fața lui Miami Heat pentru a rămâne în viață în finala C
AFP
Boston Celtics și-a păstrat în viață speranțele din finala Conferinței de Est, marți, cu o victorie cu 116-99 în fața lui Miami Heat, reducând deficitul din serie la 3-1.

Jayson Tatum i-a condus pe Celtics cu 33 de puncte, 11 recuperări și 11 pase decisive, în timp ce alți cinci jucători au atins cifre duble în ceea ce a fost o demonstrație de forță din partea echipei lui Joe Mazzulla.

După victoria de duminică a lui Heat cu 128-102, Celtics se confruntau cu posibilitatea unei umilitoare eliminări cu 4-0, dar acum vor încerca să pună și mai multă presiune pe Miami în confruntarea de joi, din nou la Boston.

În timp ce nicio echipă din istoria NBA nu a revenit vreodată de la 3-0 pentru a câștiga o serie de playoff în cel mai bun din șapte meciuri, Boston va avea convingerea că poate acum să realizeze o revenire și să ajungă în finală, unde îi așteaptă Denver Nuggets.

"Nu ne-am gândit în seara asta că vom câștiga patru partide la rând, am încercat doar să ne salvăm sezonul și să câștigăm și am făcut asta", a spus Tatum.

Jaylen Brown, care a reușit 16 puncte, a declarat că Celtics au făcut față situației dificile în care se aflau și s-au unit înainte de meci.

"Am vrut să ne asigurăm că rămânem uniți, ne-am privit în ochi și am ieșit împreună și sunt mândru de grup. Vedeți (unele) echipe, cu spatele la zid, pur și simplu se prăbușesc, noi nu am făcut asta, am venit împreună. Cred că asta a arătat caracterul nostru", a spus el.

Heat, care încearcă să ajungă pentru a șaptea oară în finala NBA, în căutarea primului său titlu NBA din 2013, a început în forță și a preluat conducerea cu 22-15 cu patru minute înainte de finalul primului sfert.

Cu Gabe Vincent în formă, publicul din Miami a presimțit o nouă victorie convingătoare pentru Erik Spoelstra, dar Boston s-a menținut în joc și a intrat la pauză condusă doar cu 56-50.

Dar Miami nu a mai menținut ritmul și a permis o serie rapidă de 18-0 a celor de la Celtics în sfertul al treilea, Tatum revendicând jumătate din aceste puncte, în timp ce vizitatorii au trecut la nouă puncte avans.

Miami a rămas fără idei în fața unei apărări puternice a celor de la Boston, care a înregistrat 16 recuperări, iar Celtics nu a mai părut niciodată în pericol din acel moment.

Jayson Tatum de la Boston Celtics conduce împotriva lui Caleb Martin de la Miami Heat
AFP

Jimmy Butler a marcat 29 de puncte pentru Miami, dar a reușit doar una din patru aruncări de trei puncte, iar echipa sa a reușit doar opt din 32 de încercări de la această distanță.

Butler, care a condus Miami, cap de serie numărul opt, în ascensiunea neașteptată din playoff, a declarat că nu le va permite celor de la Celtics să ia avânt după această victorie.

"Nu, va fi un impuls pentru noi, știind că trebuie să jucăm cu mult mai multă energie, știind că trebuie să jucăm cu spatele la zid. Cred că pe tot parcursul anului am fost mai buni atunci când a trebuit să facem lucrurile în felul nostru", a spus el.

Butler a spus că nu va avea o abordare diferită în urma înfrângerii.

"(Voi) face același lucru pe care îl fac după fiecare meci. Ascult niște muzică, beau niște beri acolo în spate merg și beau niște vin. Nu cred că te poți concentra doar pe baschet. Trebuie să fii capabil să te detașezi de joc. Vom zâmbi și vom fi împreună în acest lucru, așa cum suntem întotdeauna, și vom merge să obținem o victorie în deplasare", a spus el.

Jimmy Butler de la Miami Heat controlează mingea în fața lui Marcus Smart de la Boston Celtics
AFP