Swiatek nu este fană a meme-urilor "Brutăria Igăi" după ce a servit o victorie ”la zero”

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Swiatek nu este fană a meme-urilor "Brutăria Igăi" după ce a servit o victorie ”la zero”
Swiatek a învins-o pe Wang Xinyu fără să piardă vreun game și s-a calificat în turul al patrulea
Swiatek a învins-o pe Wang Xinyu fără să piardă vreun game și s-a calificat în turul al patrulea
Reuters
În lumea tenisului, un set câștigat cu 6-0 este considerat un ”covrig”, în timp ce unul câștigat cu 6-1 este denumit ”baghetă”. Iga Swiatek (22 de ani) și-a subliniat sâmbătă statutul de favorită la titlul de la Roland Garros, după doi ”covrigi” 6-0, 6-0, dar numărul unu mondial a refuzat să se lase atrasă de nebunia legată de "Brutăria Igăi" de pe rețelele de socializare.

O Swiatek nemiloasă a trecut de Wang Xinyu fără să piardă niciun game și s-a calificat în turul al patrulea, fiind pentru a doua oară într-o lună când a câștigat cu același scor, după ce a învins-o pe Anastasia Pavlyuchenkova la Roma.

Poloneza a cedat doar opt game-uri în cele trei meciuri disputate anul acesta la Paris, în timp ce nouă adversare au pierdut cel puțin un set cu 6-0 în fața ei în acest an.

Rezultatul de sâmbătă nu a fost diferit, ea învingând-o pe Wang în 51 de minute. Dar când i s-a pus o întrebare despre "Brutăria Igăi", zâmbetul ei a dispărut înainte ca principala favorită să spună că vrea să rămână respectuoasă față de adversarele sale.

"Nu vreau să vorbesc despre asta. Înțeleg de ce oamenii fac asta, pentru că este amuzant, iar tenisul este un divertisment", a declarat Swiatek reporterilor.

"Dar, din punctul de vedere al jucătorilor, vreau să fiu respectuoasă cu adversarele mele. Nu vedeți lucrurile care se întâmplă în spatele scenei - uneori nu este ușor să joci astfel de meciuri și uneori nu este ușor nici pentru adversari.

"Nu vreau să vorbesc despre nicio brutărie. Twitter poate vorbi despre asta, dar eu voi fi concentrată pe tenis".

Swiatek o va înfrunta în runda următoare pe Lesia Tsurenko, care a pierdut cu 6-2, 6-0 în fața ei la Roma luna trecută. Ucraineanca a descris jocul cu numărul unu mondial ca fiind "una dintre cele mai mari provocări din circuit".

"Tocmai am avut un meci împotriva ei la Roma, care a fost bun doar pentru a simți cum joacă și pentru a simți viteza loviturilor ei", a declarat Tsurenko.

"A fost o lecție bună pentru mine, așa că voi încerca să joc mai bine de data aceasta".