Triumf pentru Jasmine Paolini în Dubai! Italianca a repetat performanța Simonei Halep din 2020

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Triumf pentru Jasmine Paolini în Dubai! Italianca a repetat performanța Simonei Halep din 2020
Jasmine Paolini
Jasmine Paolini
Profimedia
Italianca Jasmine Paolini a câștigat cel mai important turneu al carierei sale în fața rusoaicei Anna Kalinskaya.

Cea mai importantă victorie din cariera lui Jasmine Paolini a sosit: în finala turneului WTA de la Dubai, numărul unu italian s-a impus în fața rusoaicei Anna Kalinskaya, răzbunând astfel înfrângerea din urmă cu o lună, din optimile de finală de la Australian Open.

Scorul în favoarea lui Paolini a fost 4-6 7-5 7-5, italianca fiind doar a treia jucătoare din istorie după Justine Henin (2003 și 2007) și Simona Halep (2020), care câștigă turneul după ce a fost condusă cu 1-0 la seturi.

A fost un meci în care ambele finaliste au avut dificultăți în a-și păstra serviciul: după cele cinci break-uri din primul set, încheiat cu 6-4, italianca a pierdut și primul serviciu din cel de-al doilea, dar a recuperat de la 1-3 la 4-3 înainte de a închide cu 7-5.

În setul al treilea, rusoaica venită din calificări a preluat conducerea după alte trei break-uri în primele trei game-uri, dar în momentul în care a servit pentru meci, i-a cedat serviciul adversarei sale, care a egalat apoi jocul la 5-5.

Ocazia ratată a destabilizat-o pe rusoaică, care și-a pierdut încă o dată serviciul după o serie de erori neforțate, oferindu-i astfel titlul rivalei sale.

Paolini, care confirmă că este cea mai bună jucătoare de tenis italiană conform clasamentului, va fi luni numărul 14 mondial, câștigând 12 poziții.