Charles Leclerc dă vina pe manevrabilitatea "ciudată" pentru coșmarul din calificări

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Charles Leclerc dă vina pe manevrabilitatea "ciudată" pentru coșmarul din calificări
Leclerc s-a calificat pe locul 19
Leclerc s-a calificat pe locul 19
Reuters
Charles Leclerc (25 de ani) a dat vina pe manevrabilitatea "ciudată" a mașinii sale Ferrari pentru coșmarul din calificările de sâmbătă din Marele Premiu al Spaniei, în urma căruia cel care a obținut pole position-ul anul trecut va fi nevoit să plece din coada plutonului.

Leclerc, cel care a obținut anul trecut pole-ul pe Circuit de Catalunya, a terminat doar pe locul 19, dar va pleca de pe linia boxelor dacă, așa cum pare inevitabil, Ferrari va trebui să lucreze la mașina sa pentru a remedia problema.

Monegascul a suspectat o problemă mecanică și nu ceva legat de noul pachet de upgradeuri aerodinamice introdus pentru Barcelona.

A fost pentru prima dată de la cursa de acasă de la Monaco din 2019, când Ferrari a făcut o greșeală de sincronizare, când nu a reușit să treacă de prima fază a calificărilor.

"Nu am un răspuns pentru moment. Singurul lucru pe care îl pot spune este că virajele din stânga au fost imposibil de realizat", a declarat Leclerc pentru televiziunea Sky Sports.

"În virajele din dreapta, senzația a fost foarte asemănătoare cu cea din această dimineață. Doar că este ceva în neregulă în virajele din stânga pe care trebuie să îl analizăm și să îl înțelegem, pentru că a fost foarte departe de ceea ce mă așteptam."

Leclerc a spus că a crezut că a fost ceva în neregulă cu primul set de pneuri, dar al doilea set a oferit exact aceleași senzații.

Când i s-a spus că a fost al 19-lea, a răspuns prin radio cu un singur cuvânt - "incredibil" - dar Leclerc a declarat ulterior reporterilor că nu a fost o surpriză reală, având în vedere caracteristicile de manevrabilitate cu care se confrunta.

"Pur și simplu nu aveam deloc aderență în virajele din stânga de la roțile din spate. Vom verifica bine mașina și voi fi foarte surprins dacă totul a fost în regulă", a spus el.

"Am avut atât de multe momente... au fost comportamente foarte, foarte ciudate.

"Va trebui să verificăm mașina. Chiar și în această dimineață, în condițiile dificile, mă simțeam foarte bine cu mașina, așa că este ceva în neregulă."