McLaren îl recrutează pe șeful inginerilor de la Red Bull, Rob Marshall

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
McLaren îl recrutează pe șeful inginerilor de la Red Bull, Rob Marshall
Marshall a fost la Red Bull, campioana în exercițiu, timp de 17 ani.
Marshall a fost la Red Bull, campioana în exercițiu, timp de 17 ani.
Reuters
Șeful departamentului de inginerie de la Red Bull, Rob Marshall, va pleca la sfârșitul anului pentru a se alătura rivalilor de la McLaren din Formula 1, au anunțat marți ambele echipe.

McLaren a precizat că Marshall va prelua rolul de director tehnic, inginerie și design, atunci când va începe la Woking, la 1 ianuarie 2024.

Marshall a fost la Red Bull, campioana în exercițiu, timp de 17 ani, ocupând funcția de designer șef între 2006 și 2016 - perioadă în care Red Bull a câștigat patru titluri succesive la piloți și constructori cu Sebastian Vettel.

Anterior, a lucrat la Renault, ajutându-i să câștige ambele titluri în 2005 cu Fernando Alonso.

"Munca sa la generația de mașini care ne-a oferit patru duble incredibile de campionat între 2010 și 2013 a fost cu adevărat remarcabilă", a declarat Christian Horner, șeful echipei Red Bull, într-un comunicat.

"Influența sa ne va lipsi, dar încă o dată îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut și îi dorim tot ce este mai bun în noul său rol".

Fosta campioană McLaren a declarat că numirea sa este "un pas fundamental" pentru ca echipa să revină în fruntea grilei de start.

"Adăugarea cuiva de înaltă clasă și calificat ca Rob va consolida și mai mult capacitatea noastră de a stabili cele mai înalte standarde tehnice la McLaren și de a fi în stare să proiectăm mașini de F1 câștigătoare", a declarat șeful echipei, Andrea Stella.

McLaren, a doua cea mai de succes echipă din acest sport în ceea ce privește numărul de victorii, a câștigat ultima dată un titlu cu Lewis Hamilton în 2008. În prezent se află pe locul șase în campionat după șase curse din 22.