Spezia obține o victorie istorică/Posch înscrie golul victoriei pentru Bologna

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Spezia obține o victorie istorică/Posch înscrie golul victoriei pentru Bologna
Spezia obține o victorie istorică/Posch înscrie golul victoriei pentru Bologna
Spezia obține o victorie istorică/Posch înscrie golul victoriei pentru Bologna
Profimedia
Un penalty transformat în prima repriză de M'Bala Nzola a fost suficient pentru ca Spezia Calcio să obțină o victorie celebră cu 1-0 în fața lui Torino FC, pe Stadio Olimpico di Torino. Astfel, Gli Aquilotti au înregistrat două victorii consecutive în deplasare în campionat, pentru prima dată din ianuarie 2022. Pe partea cealaltă, Bologna a reușit să învingă Udinese, scor 1-2.

Torino - Spezia 0-1

În urma memorabilului triumf din Cupa Italiei de la mijlocul săptămânii împotriva lui AC Milan, Torino a încercat să pună capăt unei serii de trei meciuri din campionat fără victorie, în fața modestei Spezia, pentru a-și spori speranțele de a-și asigura un loc în Europa pentru campania 2023/24.

Oamenii lui Ivan Jurić, aparent plini de încredere după rezultatul din cupă, nu au reușit să ajungă la poarta  lui Bartłomiej Drągowski în primele 20 de minute.

Oaspeții, care se aflau la șase puncte distanță de zona de retrogradare înainte de startul meciului, nu au putut decât să privească cum Torino încerca să-și croiască o breșă.

Nzola a înscris din penalty, după ce Koffi Djidji a atins mingea cu mâna în interiorul careului.

Torino a reușit să înregistreze primul său șut pe poartă imediat după pauză, în urma căruia Drągowski a respins încercarea îndrăzneață a lui Nikola Vlašić de la marginea suprafeței de pedeapsă.

De acolo, formația gazdă și-a continuat neobosita goană după gol. Cu toate acestea, Spezia a fost cea care părea să aibă cele mai multe șanse de a-și dubla avantajul atunci când Emanuel Gyasi a zdruncinat bara transversală, înainte ca Milinković-Savić să rețină șutul de la mică distanță al lui Nzola.

Milinković-Savić a intervenit din nou pentru a respinge o lovitură liberă periculoasă a lui Kelvin Amian în minutul 77. În ciuda faptului că a dominat posesia pe tot parcursul meciului, Torino nu a reușit să găsească egalarea.

Omul meciului: M'Bala Nzola (Spezia Calcio)

Statistică Torino - Spezia
Opta by StatsPerform

Udinese - Bologna 1-2

Seria fără victorie a lui Udinese Calcio în Serie A s-a prelungit la 11 meciuri, după lovitura de cap din finalul partidei a lui Stefan Posch.

Gazdele au început cu încredere și au fost aproape de a prelua conducerea devreme, când șutul golgheterului Beto a fost deviat peste bară de o intervenție de ultim moment a lui Adama Soumaro.

Riccardo Orsolini a avut apoi prima șansă a oaspeților, când a trimis un șut peste bară dintr-un unghi închis, dar un minut mai târziu, Udinese a trecut în avantaj, când Beto a reușit să înscrie.

Atacantul a crezut că a marcat al doilea său gol în decurs de cinci minute, când a transformat din centrarea lui Rodrigo Becão, însă, după o verificare VAR, golul a fost anulat pentru offside.

Tehnologia a fost folosită din nou la scurt timp după aceea pentru a decide că Jaka Bijol și-a folosit brațul pentru a bloca șutul lui Nicola Sansone. Sansone a fost nemulțumit de decizie, iar starea sa de spirit nu s-a îmbunătățit cu puțin timp înainte de finalul primei reprize, când Bologna a egalat, însă VAR a intervenit din nou pentru a anula golul din cauza unui offside.

Ambele echipe erau conștiente că următorul gol putea decide soarta meciului și, în minutul 59, roș-albaștrii au găsit egalarea.

În final, echipa lui Thiago Motta a fost cea care a găsit golul victoriei. Posch a reușit să înscrie, iar Bologna a reușit o victorie dramatică. Rezultatul o urcă pe Bologna cu două poziții mai sus până pe locul 11, în timp ce Udinese rămâne pe locul 8.

Omul meciului: Stefan Posch (Bologna)

Statistică Udinese - Bologna
Opta by StatsPerform