Sergio Perez (Red Bull) va pleca din pole position în MP al Arabiei Saudite

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Sergio Perez (Red Bull) va pleca din pole position în MP al Arabiei Saudite
Sergio Perez (Red Bull) va pleca din pole position
Sergio Perez (Red Bull) va pleca din pole position
AFP
Mexicanul Sergio Perez (Red Bull) va pleca din pole position duminică în Marele Premiu al Arabiei Saudite, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, în fața spaniolului Fernando Alonso (Aston Martin).

Monegascul Charles Leclerc (Ferrari) a obținut al doilea timp, fiind mai rapid decât Alonso, însă va pleca de pe poziția a 12-a după ce a fost penalizat cu zece locuri pe grila de start după înlocuirea unei componente electronice în timpul MP al Bahrainului, primul din acest an, în urmă cu două săptămâni.

Olandezul Max Verstappen (Red Bull), câștigătorul ultimelor două ediții ale Campionatului Mondial, care a dominat cele trei sesiuni de antrenamente libere și prima parte a calificărilor (Q1), va pleca din poziția a 15-a după ce a fost eliminat în Q2 spre surpriza generală. El a explicat că a avut o 'problemă cu motorul'.

În aceste condiții, lui Verstappen îi va fi greu să se impună duminică pe circuitul urban de la Jeddah după succesul său din Bahrain din etapa inaugurală.

Linia a doua va fi ocupată de britanicul George Russell (Mercedes) și spaniolul Carlos Sainz (Ferrari), care a limitat daunele pentru Scuderia. Ei vor fi urmați de canadianul Lance Stroll (Aston Martin) și francezul Esteban Ocon (Alpine).

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), de șapte ori campion mondial, va pleca doar din poziția a 7-a, urmat de australianul Oscar Piastri (McLaren), aflat la al doilea Mare Premiu de F1 din cariera sa.