Reacția cluburilor după incidentele de la derby-ul dintre CSM Oradea și U-BT Cluj-Napoca

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Reacția cluburilor după incidentele de la derby-ul dintre CSM Oradea și U-BT Cluj-Napoca
Reacția cluburilor după incidentele de la derby-ul dintre CSM Oradea și U-BT Cluj-Napoca
Reacția cluburilor după incidentele de la derby-ul dintre CSM Oradea și U-BT Cluj-Napoca
Profimedia
Derby-ul baschetului masculin românesc a fost umbrit de un incident care a avut loc la începutul sfertului secund.

CSM Oradea - U-BT Cluj-Napoca 82-74

În urma unui contact între Nikola Markovic (CSM Oradea) și Karel Guzman (U-BT Cluj-Napoca), acesta din urmă a avut o ieșire nervoasă. Incidentul s-a soldat cu o încăierare generală, însă Guzman a fost cu greu potolit chiar și de colegi. În cele din urmă, Guzman a fost eliminat și a avut o nouă ieșire nervoasă în drum spre vestiare. 

La scurt timp după finalul partidei, echipa clujeană a emis un comunicat pe marginea incidentelor care l-au avut în prim plan pe Guzman. 

"În timpul meciului, Karel Guzman a manifestat un comportament agresiv, care nu este promovat și agreat în cadrul clubului U-BT, indiferent de posibilele circumstanțe provocate de adversar.

În urma unei altercații care a avut loc pe terenul de joc, conflict ce a fost aplanat cu intervenția membrilor staffului echipei noastre și a firmei de securitate, jucătorul Karel Guzman a fost descalificat din joc de către brigada de arbitri. Conform procedurii regulamentare, jucătorul a fost obligat să părăsească terenul de joc", transmit clujenii. 

Clubul clujean condamnă ieșirea lui Guzman și spune că jucătorul nu a mai avut antecedente violente în cadrul echipei. "Din cunoștințele noastre, jucătorul Karel Guzman nu are nici un fel de antecedente de violenta, iar în cadrul echipei noastre a exprimat întotdeauna o atitudine responsabilă și bazată pe respect". 

În plus, clujenii spun că vor deschide o anchetă disciplinară în urma incidentelor de la Oradea. "Clubul U-Banca Transilvania își afirmă pe această cale poziția clară de condamnare ferma a oricăror acțiuni de violență în sport și vă susține întotdeauna spiritul de competitivitate bazat pe fair-play. În cadrul clubului va fi deschisă o anchetă disciplinară ca urmare a acestui incident", se arată în comunicatul U-BT. 

"Nu pot și nu doresc să fac educație unui om care..."

Antrenorul lui CSM Oradea, Cristian Achim, s-a abținut de la a face comentarii despre comportamentul lui Guzman. 

"U-BT Cluj-Napoca este o echipă foarte, foarte agresivă. Extrem de agresivă și care în permanență joacă cu foarte mult contact fizic. Ei caută mai mereu o confruntare fizică, ceea ce este un teren propice pentru această echipă. Mă bucur că am rămas concentrați la joc în urma acelui incident. Bravo băieților pentru acest lucru.

Nu vreau să comentez pe marginea comportamentului avut de Guzman. Nu pot și nu doresc să fac educație unui om care…nu știu, prefer să mă abțin și să nu comentez. Nu doresc să pun paie pe foc. Dacă el consideră că acesta este comportamentul corect, este problema lui și a echipei lor. Eu nu doresc să fac alte comentarii pe marginea acestui subiect. Eu îmi doresc ca jucătorii echipei noastre să fie responsabili și fair play", a declarat Achim la finalul partidei câștigate de orădeni.