Juventus îl înlocuiește pe Allegri cu un debutant până la finalul sezonului

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Juventus îl înlocuiește pe Allegri cu un debutant până la finalul sezonului

Paolo Montero
Paolo MonteroProfimedia
Massimiliano Allegri a fost demis de la Juventus la doar câteva zile după ce a câștigat Cupa Italiei cu ”Bătrâna Doamnă”. Demiterea sa a surprins pe multă lume, dar condiucerea a invocat comportamentul deplasat al antrenorului italian .

Juventus a câștigat cu 1-0 finala cu Atalanta, dar lucrurile au luat o turnură urâtă pe marginea terenului.

Allegri a fost un car de nervi și a sfârșit prin a fi eliminat în ultimele minute.

Înainte de conferința de presă de după meciul de pe Olimpico, antrenorul torinezilor a avut un derapaj incredibil la adresa lui Guido Vaciago, directorul ziarului Tuttosport.

Mai mult, antrenorul a fost suspendat două meciuri și de Federația italiană de fotbal (FIGC) după ce a fost eliminat în finala Cupei Italiei, câştigată miercuri de echipa sa pe Stadionul Olimpic din Roma.

Comisia de disciplină a Federației a justificat această decizie invocând mai ales ”atitudinea sa agresivă față de al patrulea arbitru” şi ”revenirea sa pe teren după ce a fost eliminat, cu un comportament lipsit de respect față de oficiali”.

Furios, Allegri şi-a aruncat sacoul şi a urlat la al patrulea arbitru al finalei Cupei Italiei, câştigată de Juventus cu 1-0 împotriva formației Atalanta Bergamo.

După ce a fost eliminat în minutul 90+5, tehnicianul a aplaudat ironic decizia arbitrului de centru şi s-a apropiat din nou amenințător de al patrulea arbitru. El a ajuns în cele din urmă la vestiar.

Antrenorul l-a atacat şi pe directorul sportiv al clubului său, Cristiano Giuntoli, în timpul ceremoniei de după meci.

Pista Thiago Motta rămâne în picioare

Rând pe rând variantele Zidanesau  Lopetegui au căzut din diverse motive, așa că Juventus s-a reorientat.

Noul antrenor interimar al lui Juventus este Paolo Montero, scrie Corriere della Sport.

Uruguayanul de 52 de ani este pe banca tehnică a echipei sub 19 ani a torinezilor și va conduce echipa mare pentru ultimele partide.

Montero a jucat 278 de partide și a dat șase goluri, a câștigat patru titluri, o Supercupă Italiei, o Cupă Intercontinentală, o Supercupă Europeană și, de asemenea, o Cupă Intertoto în tricoul bianconero. Montero a jucat 61 de partide în tricoul Uruguay-ului, unde a fost și căpitan.

Juventus îl are în continuare în vizor pe Motta, dar acesta a spus că va lua o decizie la finalul sezonului.

După o serie fără precedent de 9 titluri consecutive, oprită în 2020, Juve a terminat în ultimele 4 sezoane pe locul 4 de două ori, pe 7 în 2023 și pe 3 sau chiar 4 în acest sezon.