Încep sferturile FA Cup: City întâlnește echipa de ligă secundă Burnley, antrenată de Kompany

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Încep sferturile FA Cup: City întâlnește echipa de ligă secundă Burnley, antrenată de Kompany
City vrea a cincea calificare consecutivă în semifinalele FA CUP
City vrea a cincea calificare consecutivă în semifinalele FA CUP
AFP
Manchester City și Burnley se întâlnesc sâmbătă, pe Etihad Stadium, în primul sfert de finală FA Cup.

Urmărește Manchester City - Burnley pe Flashscore

Duelul dintre cele două echipe are o intrigă la nivelul antrenorilor. Actualul antrenor al lui Burnley, Vincent Kompany, a jucat de 62 de ori pentru Guardiola la City și are în total 360 de apariții în tricoul lui City. 

Echipa lui Guardiola a ajuns în semifinalele FA Cup în fiecare dintre ultimele patru sezoane și pare să existe puține șanse ca această serie să se încheie aici, având în vedere că City a câștigat ultimele opt meciuri de acasă împotriva lui Burnley cu un scor total de 31-2!

Rezultate meciuri directe
Flashscore

În cazul unei noi calificări, City ar deveni doar a treia echipă din istorie care se califică de cinci ori consecutiv în semifinalele FA Cup. 

Burnley nu s-a mai calificat în semifinalele FA Cup din sezonul 1973/74. Cu siguranță va fi o zi emoționantă pentru Kompany, care, în mod ironic, are o statuie în afara Etihadului. Deși este cotată cu șansa a doua, Burnley are o serie de 18 meciuri fără înfrângere (V14, E4). 

Jucători de urmărit: După cele cinci goluri marcate împotriva lui Leipzig la mijlocul săptămânii, Erling Haaland este încă în căutarea primului său gol în FA Cup. De asemenea, Nathan Tella a marcat de fiecare dată în prima repriză a ultimelor două meciuri ale lui Burnley.

Statistică interesantă: Manchester City a câștigat ultimele zece meciuri pe teren propriu din FA Cup, marcând o medie impresionantă de 4,1 goluri pe meci.

Celelalte meciuri din sferturile de finală FA Cup vor avea loc duminică, 19 martie. 

Sheffield - Blackburn, ora 14:00 

Brighton - Grimsby, ora 16:15

Manchester United - Fulham, ora 18:30