Pioli, despre retragerea lui Zlatan: ”A fost o decizie luata in ultima clipa”

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Pioli, despre retragerea lui Zlatan: ”A fost o decizie luata in ultima clipa”
Zlatan, cel mai mare fotbalist pe care Pioli l-a antrenat
Zlatan, cel mai mare fotbalist pe care Pioli l-a antrenat
Profimedia
AC Milan a terminat cu o victorie actualul sezon de Serie A și a încheiat campionatul pe locul patru.

Jucătorii lui Pioli au învins cu 4-1 pe Hellas Verona și vor juca în grupele Champions League sezonul viitor.

Dincolo de bucuria victoriei, fanii de pe San Siro au avut parte și de un moment de tristețe. Suedezul Zlatan Ibrahimovici a decis să-și pună capăt carierei de fotbalist.

Despre momentul ales de fostul atacant a vorbit și ultimul său antrenor, Stefano Pioli.

"Încheiem sezonul cu mândria de a antrena un grup puternic și am demonstrat acest lucru mai ales prin faptul că am știut să reacționăm după perioada ianuarie-februarie. Și cu tristețea de a nu putea antrena mai mult un campion ca Zlatan.

Ibrahimovic este cel mai mare campion pe care l-am antrenat vreodată, sunt foarte trist. Zlatan a fost un punct de referință pentru mine și pentru echipă. Am vorbit cu el acum ceva timp despre posibilitatea de a face parte din staff-ul meu, dar el nu se vede continuând ca antrenor.

Am vorbit între noi în timpul săptămânii, dar el nu s-a decis decât în ultimul moment. Am văzut o persoană care se frământa, o persoană îngrijorată. Zlatan este un învingător, un luptător și nu este ușor pentru el. Dar este atât de inteligent încât va avea satisfacții în viață, chiar și în alte activități", a declarat Pioli după partida cu Hellas.

”Și Dumnezeu e trist că mă retrag”

Zlatan a evoluat de-a lungul carierei la nouă echipe pentru care a obținut 32 de trofee, mai puțin Liga Campionilor singurul trofeu important care-i lipsește din palmares. 

Suedezul rămâne singurul fotbalist care a dat gol la debutul în Premier League, Serie A, La Liga, Ligue 1 și Champions League.

”Am luat decizia în ultimele zile. Când m-am trezit, ploua. Mi-am dat seama că și Dumnezeu e trist că mă retrag. M-am gândit bine și am spus că este destul. Dacă Mino (nr. Raiola, fostul său impresar decedat în primăvara anului trecut) ar mai fi fost aici, aș fi continuat să joc, pentru că ar fi vrut să obțină comisioanele. Iartă-mă, Mino, dar ăsta e adevărul”, a glumit Zlatan în discursul său de retragere.