În marele derby, Lazio și Roma se luptă pentru a recupera terenul pierdut în Serie A

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
În marele derby, Lazio și Roma se luptă pentru a recupera terenul pierdut în Serie A
Lazio a învins Feyenoord în această săptămână în grupele Champions League
Lazio a învins Feyenoord în această săptămână în grupele Champions League
Reuters
Lazio și AS Roma se întâlnesc duminică pe Stadio Olimpico, ambele cluburi încercând să își recapete încrederea după un start slab și să reducă distanța față de liderul din Serie A, Inter Milano.

Lazio a pierdut primele două meciuri din deschiderea noului sezon, iar AS Roma a luat doar un punct din primele trei partide, dar ambele au reușit să se redreseze în ultima perioadă.

Ambele au adunat o serie recentă de trei victorii consecutive în campionat, cea a Romei încheindu-se cu o înfrângere cu 1-0 la Inter Milano, înainte de a-și reveni cu o victorie cu 2-1 în fața lui Lecce la sfârșitul săptămânii trecute.

După ce a învins Atalanta, Sassuolo și Fiorentina, Lazio a fost readusă cu picioarele pe pământ cu o înfrângere cu 1-0 la Bologna la sfârșitul săptămânii trecute.

Doar un singur punct le desparte în clasament, Roma lui Jose Mourinho fiind deocamdată mai sus, dar în ultimele sezoane Lazio a avut un avantaj.

Lazio a terminat mai sus în campionat decât Roma în ultimele patru campanii, iar în sezonul trecut, echipa lui Maurizio Sarri a realizat dubla în derby-ul cu rivalii din oraș, după 11 ani de când nu mai câștigase atât acasă, cât și în deplasare, împotriva vecinilor săi.

Sarri și Mourinho au sosit amândoi pentru a prelua conducerea în capitală în 2021, iar managerul lui Lazio a ieșit învingător în trei din cele patru întâlniri dintre cei doi de atunci.

Munca lui Mourinho a dat roade, Roma câștigând Conference League în primul său sezon, în vreme ce Sarri are acum echipa sa în Liga Campionilor, după ce a obținut locul doi în Serie A în sezonul trecut.

Cu Inter și Juventus impunând ritmul, o luptă pentru un loc în Liga Campionilor ar putea fi maximul la care pot spera echipele din Roma în această etapă, iar trei puncte în derby ar fi un impuls uriaș pentru una dintre aceste echipe.

AC Milan a luat doar un punct din ultimele trei meciuri de campionat, ceea ce a făcut-o să ajungă pe locul al treilea, deoarece atât Inter, cât și Juventus au luat maximum de puncte în aceeași perioadă.

Echipa lui Stefano Pioli va spera ca victoria cu 2-1 în fața lui Paris St Germain, marți, în Liga Campionilor, să aducă o revenire în formă, în timp ce sâmbătă se deplasează pentru a o înfrunta pe Lecce, o echipă fără victorie în ultimele șase meciuri.

O serie de patru victorii consecutive, inclusiv cea cu Milan, a dus Juventus pe locul doi, la două puncte în spatele lui Inter și cu un avans de patru puncte față de Milan. O victorie acasă cu Cagliari, sâmbătă, i-ar duce pe primul loc, cel puțin până duminică.

Echipa lui Massimiliano Allegri a câștigat ultimele trei meciuri la scorul de 1-0, ultimul succes fiind înregistrat pe terenului Fiorentinei, în timp ce Cagliari a reușit să iasă din zona retrogradării în ultimele săptămâni.

Inter primește duminică pe Frosinone, iar echipa lui Simone Inzaghi caută a patra victorie consecutivă în campionat pentru a rămâne în fruntea clasamentului.

Nou-promovata Frosinone era una dintre favoritele la retrogradare, dar în prezent are 15 puncte și se află pe locul 11, însă doar două dintre aceste puncte au fost obținute în deplasare, echipa fiind învinsă în ultimele trei meciuri departe de terenul propriu.

Napoli a fost la un moment dat la șapte puncte în spatele lui Milan, dar o revenire de formă i-a făcut să urce pe locul patru, la doar un punct în spatele echipei lui Pioli. Duminică, ei primesc o echipă a lui Empoli aflată în adânci probleme cu retrogradarea.