Paradă a victoriei în Luton. Mii de fani au sărbătorit promovarea în Premier League

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Paradă a victoriei în Luton. Mii de fani au sărbătorit promovarea în Premier League
Jucătorii și angajații clubului de fotbal Luton Town defilează pe străzile din Luton cu trofeul play-off-ului Championship
Jucătorii și angajații clubului de fotbal Luton Town defilează pe străzile din Luton cu trofeul play-off-ului Championship
AFP
Luton a sărbătorit luni promovarea în Premier League cu o paradă în fața a mii de fani.

Echipa lui Rob Edwards a învins-o pe Coventry cu 6-5 la penalty-uri, după 1-1 în finala play-off-ului din Championship, disputată sâmbătă pe Wembley.

Hatters au sfidat sorții pentru a ajunge în prima ligă la doar nouă ani după ce jucau în Conferința Națională.

În sezonul viitor, Luton va primi în modesta lor casă din Kenilworth Road, cu o capacitate de 10.356 locuri, campionii din Premier League, Manchester City, și restul elitei din prima ligă.

Faptul că va juca în Premier League va însemna o creștere a veniturilor estimată la 170 de milioane de lire sterline.

Managerul galez al lui Luton Town, Rob Edwards, ridică trofeul de play-off al campionatului
AFP

Este o realizare incredibilă pentru un club atât de mic, care a jucat ultima dată în prima ligă în 1992 și aproape a dat faliment după retrogradările succesive.

Succesul lui Luton a stârnit admirația lumii fotbalistice, mii de suporteri îmbrăcați în culorile portocalii ale clubului fiind aliniați pe traseul de defilare pentru a se bucura alături de eroii lor.

"Înseamnă totul", a spus Edwards înainte de a se lansa într-o interpretare a piesei "Always" a lui Bon Jovi și de a ține în mână trofeul play-off-ului pe balconul Primăriei din Luton.

"Este pentru voi, oamenii din Luton Town, pentru oraș, pentru acești jucători care o merită, pentru personalul din spate care lucrează atât de mult, pentru consiliul de administrație. Trebuie să ne bucurăm de acest moment".

Jucătorii și angajații clubului de fotbal Luton Town sărbătoresc cu trofeul de play-off din Championship promovarea lor în prima ligă engleză în timpul unei parade pe străzile din Luton
AFP

Luton s-a bucurat de o epocă de aur în primul eșalon în anii 1980, câștigând singurul trofeu major al clubului în finala Cupei Ligii din 1988 împotriva lui Arsenal.

După aceea, au suferit un declin constant înainte de a reveni treptat în primele ligi.

Edwards a inspirat lupta pentru promovare din acest sezon, după numirea sa în noiembrie, în urma concedierii sale de către rivalii locali ai lui Luton, Watford.

Fanii lui Luton sunt hotărâți să profite la maximum de revenirea clubului lor în fotbalul mare, unii dintre ei așteptând aproape patru ore pentru a vedea jucătorii urcând pe o scenă din Piața St George din oraș.

Suporterii ridică pancarte și steaguri în timp ce întâmpină autobuzul jucătorilor și personalului clubului de fotbal Luton Town în timpul unei parade
AFP

Cele mai importante momente ale sezonului și finala play-off au fost proiectate pe un ecran gigant înainte ca două autobuze deschise să ajungă după o scurtă călătorie de la Kenilworth Road.

"Impactul de a fi în Premier League va fi masiv pentru acest oraș", a declarat Gary Sweet, directorul executiv al Hatters.

"Aceasta ar putea fi o oportunitate de schimbare a vieții pentru noi, dar din punct de vedere al caracterului, nu se schimbă.

"Să rămânem în continuare noi, să rămânem cu picioarele pe pământ. Să rămânem umili".