”Opțiunea care prezintă cele mai puține riscuri”. Ce spun șefii lui Dinamo despre noul antrenor

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
”Opțiunea care prezintă cele mai puține riscuri”. Ce spun șefii lui Dinamo despre noul antrenor
Zeljko Kopic
Zeljko Kopic
Profimedia
Administratorul special al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, Andrei Nicolescu, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că tehnicianul croat Zeljko Kopic a reprezentat opțiunea cu cele mai puține riscuri pentru ocuparea funcției de antrenor principal, după plecarea lui Ovidiu Burcă.

”După o analiză atentă, cât de bine am putut noi să o facem, este opțiunea care din punctul nostru de vedere reprezintă cele mai puține riscuri. Vreau să le mulțumesc celorlalți antrenori cu care am discutat până acum. Riscul pe care ni l-am asumat este acela că poate Zeljko poate nu cunoaşte campionatul românesc, dar performanța este performanță în orice campionat.

”Şi atâta timp cât livrezi performanță, te vei descurca oriunde. Noi credem că din acest punct de vedere, Dinamo Zagreb este un exemplu pentru Dinamo, prin ceea ce reuşeşte să facă pe plan intern şi internațional. Am încercat să ne uităm la toate opțiunile posibile şi să vedem care dintre ele prezintă cele mai puține riscuri. Şi am spus că pe munca pe care Ovidiu Burcă a clădit-o până acum trebuie să aducem pe cineva capabil să ducă munca la nivelul următor.

”Şi am căutat pe cineva care să fi trecut printr-o perioadă în care să se dezvolte alături de un club. Cred că este cel mai mic risc pe care ni-l asumăm în acest moment, faptul că nu cunoaşte campionatul intern. Eu sper că se anunță o revoluție a rezultatelor la Dinamo şi de aceea am luat această decizie. Trebuie să dovedim că aceasta e cea mai bună decizie pe care am luat-o în acest moment”, a declarat Nicolescu.

Varianta Mircea Lucescu

Andrei Nicolescu şi-a exprimat speranța că tehnicianul Mircea Lucescu va lua la un moment dat decizia de a se reîntoarce în campionatul românesc.

”S-a discutat mult despre acest subiect, Mircea Lucescu poate să vină la Dinamo pe orice post şi pe orice poziție şi-ar dori dânsul, atâta timp cât şi-ar dori să se întoarcă. Şi eu cred că la un moment dat va face acest pas”, a mai spus Nicolescu.

Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti a anunțat, vineri seara, că a ajuns la un acord cu croatul Zeljko Kopic pentru preluarea funcției de antrenor principal, rămasă vacantă după plecarea lui Ovidiu Burcă.

Antrenorul croat îl înlocuieşte în funcție pe tehnicianul Ovidiu Burcă, cel care şi-a reziliat de comun acord contractul cu FC Dinamo, marți, la doar două zile de la înfrângerea cu 1-0 din derby-ul cu FCSB din etapa a 17-a a Superligii.

În vârstă de 43 de ani, Burcă preluase echipa FC Dinamo la 21 iulie 2022, după ce anterior mai antrenase doar pe CSM Slatina. El a reuşit să obțină promovarea cu Dinamo la finalul ediției 2022-2023 a Ligii a II-a. În Superligă, sub conducerea sa, Dinamo a obținut doar 10 puncte în 17 etape, înregistrând 2 victorii, 4 egaluri şi 11 înfrângeri.

În momentul de față, Dinamo a ajuns la 11 etape consecutive fără victorie, trei egaluri şi opt eşecuri. Dinamo are cel mai slab atac din prima ligă, cu doar 9 goluri marcate.