Xavi avertizează: "Busquets nu are un înlocuitor natural, avem nevoie de un transfer de top"

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Xavi avertizează: "Busquets nu are un înlocuitor natural, avem nevoie de un transfer de top"
Xavi și Busquets pe Camp Nou
Xavi și Busquets pe Camp Nou
AFP
Planificarea pentru sezonul următor a început la Barcelona. Clubul blaugrana, care a câștigat LaLiga după patru ani de așteptare, va trebui să își întărească echipa odată cu plecarea a doi dintre jucătorii emblematici: Jordi Alba (33 de ani) și Sergio Busquets (35 de ani).

Principala preocupare a lui Xavi în acest final de campanie este înlocuirea lui Sergio Busquets. Mijlocașul a decis să nu-și reînnoiască contractul cu echipa catalană.

În așteptarea viitorului său - Busquets are pe masă o ofertă din Statele Unite și o alta din Arabia Saudită - Xavi a declarat că poziția sa este una dintre zonele pe care vrea să o consolideze .

"Anul acesta aș spune că a început o nouă etapă, dar nu am sentimentul unei schimbări de generație. Am făcut o schimbare sau o evoluție naturală. Busquets nu are un înlocuitor natural și de aceea avem nevoie de un transfer de top pe acest post", a declarat el în conferința de presă dinaintea meciului cu Mallorca.

În acest moment, la Barcelona există mai multe îndoieli decât răspunsuri. Echipa va schimba stadionul, reînnoirile de contracte nu pot fi făcute încă din cauza Fair Play-ului Financiar și, în plus, noile achiziții nu s-au confirmat într-un moment în care clubul vrea să revină în topul Europei.

"Sentimentul meu este că nu va fi ușor. Am simțit Camp Nou foarte aproape de noi, în casa noastră, confortabil... Trebuie să ne mutăm într-o altă casă și să o facem a noastră, avem nevoie de oameni. Va fi un an complicat fără casa noastră. Cu iluzia care există, cred că se va muta la Montjuïc. Fanii să aibă în vedere că avem mare nevoie de ei", a adăugat Xavi.

Antrenorul a lămurit una dintre necunoscutele de la Barcelona: Jules Koundé (26 de ani), care ceruse o schimbare de post, a negat zvonurile care îl leagă de o plecare de la club. Hernandez, pe urmele francezului, a profitat și el de ocazie pentru a evita alte controverse.

"Am spus deja că nu va fi nicio problemă cu Kounde... oricât aș spune, voi continuați să scrieți că există o problemă și veți continua... nu există nicio problemă, nici una. Am avut o discuție foarte bună, sănătoasă, este o piesă fundamentală", a explicat el.

Urmărește Barcelona - Mallorca pe Flashscore