Valencia consideră incorecte și disproporționate sancțiunile după incidentul cu Vinicius

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Valencia consideră incorecte și disproporționate sancțiunile după incidentul cu Vinicius
Vinicius Jr a fost abuzat rasial de fanii Valenciei în timpul meciului de campionat
Vinicius Jr a fost abuzat rasial de fanii Valenciei în timpul meciului de campionat
Profimedia
Clubul spaniol de fotbal Valencia CF a anunțat că va face apel contra sancțiunilor primite în urma abuzurilor rasiste ale suporterilor săi contra atacantului Vinicius Junior (Real Madrid), pe care le consideră ''nedrepte și disproporționate''.

Ținta unor insulte cu caracter rasist, Vinicius a amenințat că părăsește terenul la meciul de duminică de pe Mestalla, iar Real Madrid a depus o plângere la Procuratură pentru ”abuz rasial”.

Clubul Valencia a fost apoi sancționat cu închiderea tribunei Mario Kempes pentru cinci meciuri și cu o amendă de 45.000 de euro de către Federația spaniolă de fotbal (RFEF).

”Valencia CF dorește să-și arate dezacordul său total și indignarea față de pedeapsa nedreaptă și disproporționată impusă de Comisia de competiții clubului prin închiderea unei sector de tribună pentru cinci meciuri.

”Valencia CF dorește să denunțe public că în această rezoluție a Comisia de competiții a RFEF prezintă dovezi care contrazic ceea ce spun poliția națională și La Liga. În plus, această sancțiune nu se bazează pe dovezile pe care le are clubul, care nu au fost văzute sau auzite.

”Valencia CF a condamnat, condamnă și va condamna în modul cel mai energic orice act de rasism sau violență. Valencia CF va ataca în ultimă instanță închiderea tribunei, o sancțiune pe care o consideră total nedreaptă și încă una contrară cum au fost ultimele decizii disciplinare luate împotriva clubului”, a precizat Valencia într-un comunicat.

RFEF a comunicat clubul sancțiunea marți seara și a adăugat că ”se consideră dovedit că, așa cum o reflectă arbitrul în foaia de meci, s-au auzit strigăte rasiste la adresa lui Vinicius, jucătorul lui Real Madrid, în timpul meciului menționat mai sus, modificând cursul normal al meciului și considerând infracțiunile foarte grave”.

La meciul Valladolid - FC Barcelona (3-1), de marți, atacantul brazilian Rafinha și-a arătat solidaritatea față de Vinicius și și-a scos tricoul când a fost înlocuit la echipa catalană pentru a arăta mesajul: ”Atât timp cât culoarea pielii este mai importantă decât strălucirea ochilor, va fi război”.