Ancelotti denunță "calendarul absurd” al fotbalului

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Ancelotti denunță "calendarul absurd” al fotbalului
Ancelotti s-a plâns de calendarul încărcat al fotbalului și a insistat că ceva trebuie să se schimbe pentru a-i proteja pe jucători
Ancelotti s-a plâns de calendarul încărcat al fotbalului și a insistat că ceva trebuie să se schimbe pentru a-i proteja pe jucători
AFP
Antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, s-a plâns vineri de calendarul încărcat al fotbalului și a insistat că ceva trebuie să se schimbe pentru a-i proteja pe jucători.

Madrilenii au învins-o săptămâna aceasta pe Chelsea pentru a ajunge în semifinalele Ligii Campionilor și vor juca prima manșă la trei zile după ce se vor duela cu Osasuna în finala Copa del Rey.

"Calendarul este unul despre care am spus de multe ori în mod obiectiv că nu are sens", a declaratAncelotti într-o conferință de presă.

"Este prea aglomerat, sunt prea multe meciuri. La Liga se gândește doar la ea, federația (spaniolă de fotbal) se gândește doar la ea, UEFA se gândește doar la ea, FIFA se gândește doar la ea și nimeni nu se gândește la jucători.

"Nu este o cale bună pentru fotbal, ceva trebuie să se schimbe, sunt prea multe meciuri".

În ciuda apropierii finalei de cupă, pe 6 mai, și a vizitei lui Man City pe Santiago Bernabeu, pe 9 mai, Ancelotti a spus că nu va fi obligat să își rotească echipa între meciuri.

"Cred că (pot folosi aceiași jucători), ceea ce trebuie să se schimbe este rutina pe care o avem după meciuri", a adăugat italianul.

"Nu sunt îngrijorat de acest lucru".

Carlo Ancelotti vorbește cu atacantul francez Karim Benzema în timpul meciului de fotbal din manșa secundă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor dintre Chelsea și Real Madrid
AFP

Benzema este în formă

Madridul primește sâmbătă în La Liga pe Celta Vigo, încercând să reducă la opt puncte avansul Barcelonei în fruntea clasamentului, catalanii primind duminică vizita celor de la Atletico Madrid.

Ancelotti a confirmat că atacantul Karim Benzema este apt de joc, în ciuda faptului că atacantul francez a suferit o lovitură împotriva lui Chelsea, marți, pe Stamford Bridge.

Benzema a fost înlocuit și nu a părut fericit că a fost scos de pe teren, dar Ancelotti a spus că i-a explicat jucătorului de 35 de ani că uneori trebuie să fie odihnit.

"Nu are sens să joace dacă meciul s-a terminat și are o mică problemă, l-am scos", a spus Ancelotti.

"Am vorbit cu el despre asta și a înțeles pe deplin".

Urmăriți toate acțiunile din La Liga în timp ce se întâmplă cu Flashscore