Antrenorul celor de la Sevilla surprinde. ”Nu-mi pasă dacă mai rămân sau nu la club”

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Antrenorul celor de la Sevilla surprinde. ”Nu-mi pasă dacă mai rămân sau nu la club”
Mou, alături de Mendilibar
Mou, alături de Mendilibar
Profimedia
Sevilla a câștigat Europa League după ce a învins-o pe AS Roma cu scorul de 4-1 la loviturile de departajare, miercuri seara, în finala desfășurată la Budapesta. După cele 120 de minute de joc scorul a fost 1-1.

Echipa din Andaluzia a câștigat competiția pentru a șaptea oară, dintre care de trei ori trofeul a fost obținut la penalty-uri (2007, 2014, 2023).

AS Roma rămâne cu performanța de a fi jucat o finală europeană pentru al doilea an consecutiv, după ce anul trecut a câștigat prima ediție a Europa Conference League.

Giallorossi au reușit să marcheze primii în finala de la Budapesta, prin Paulo Dybala (35), dar Sevilla a fost echipa care a dominat jocul, reușind egalarea prin autogolul lui Gianluca Mancini (55).

La loviturile de departajare, Mancini și Ibanez au ratat, portarul marocan Bounou apărând șuturile lor, iar Lucas Ocampos, Erik Lamela, Ivan Rakitic și Gonzalo Montiel au transformat pentru iberici. Bryan Cristante a marcat golul italienilor.

Campionul mondial Montiel a înscris după ce inițial Rui Patricio apărase șutul său, însă penalty-ul a fost repetat, deoarece portarul lusitan nu păstrase un picior pe linia porții.

La finalul partidei, antrenorul spaniolilor a declarat că nu știe dacă vă mai rămâne la Sevilla după acest joc

”Noi vom profita acum, întrucât ne-a costat scump și deocamdată nu știu dacă voi rămâne în continuare la echipă și oricum nu-mi pasă. Noi am venit aici pentru ceea ce am venit și cred că ne-am făcut treaba bine. 

Nu am jucat bine în prima repriză, dar am revenit la scor la începutul celei de-a doua, iar asta ne-a dat forță să căutăm victoria. La final, ei au încercat să se apere bine și ne-au creat probleme cu două, trei lovituri libere”, a declarat Jose Luis Mendilibar, tehnicianul Sevillei.

Sevilla era aproape de retrogradarea la preluarea echipei de către Mendilibar, iar acesta a declarat că problemele erau doar de ordin emoțional.

De la început le-am spus jucătorilor că sunt foarte buni. Emoțional nu stăteau bine, iar obiectivul era să schimbăm asta. Şi mi-au confirmat la final că sunt foarte buni”, a mai spus Mendilibar.