Un fost internațional german cere plecarea lui Hansi Flick de la națională

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Un fost internațional german cere plecarea lui Hansi Flick de la națională
Dietmar Hamman a fost critic la adresa selecționerului Hansi Flick
Dietmar Hamman a fost critic la adresa selecționerului Hansi Flick
Profimedia
Fostul internațional german Dietmar Hamman a cerut plecarea selecționerului Hansi Flick și a unor jucători veterani după prestația ''înfiorătoare'' din meciul amical cu Belgia (2-3).

Hamman, acum expert la Sky TV, a spus, după ce a auzit că poziția lui Flick nu va fi pusă sub semnul întrebării din cauza eșecului de marți, că nu există altă alternativă decât o schimbare la cârma Mannschaft.

”Nu putem continua în acest mod. Am spus deja după Cupa Mondială că nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să continuăm cu acest selecționer. Dacă noi credem că avem chiar cea mai mică șansă de a câștiga EURO în această conjunctură, atunci ne mințim pe noi înșine și ne-am pierdut simțurile. Nu vom fi campioni europeni cu acest antrenor”, a spus Hamman, 49 ani, cu 59 selecții și finalist cu Germania la CM 2002.

Germania a fost eliminată din faza grupelor la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, dar Hansi Flick a fost menținut selecționer.

În primele meciuri amicale din acest an, Germania a învins Peru (2-0), dar a pierdut apoi cu Belgia (2-3) la Koln, după ce a încasat două goluri în primele zece minute.

”Să începi să joci când meciul este pierdut oricine poate reuși. Când adversarul s-a retras și Lukaku sau De Bruyne au fost înlocuiți. Dar ei puteau conduce cu 4-0 sau 5-0. Atunci am fi avut o altă discuție. Mă întreb ce standard avem. Ne-am încurcat și spunem că o să fie bine. Dar nimic nu se va întâmpla în această constelație”, a mai spus Hamman, fost jucător la Bayern Munchen și Liverpool.

Fostul mijlocaș a adăugat că Flick ar trebui să renunțe la jucători ca Manuel Neuer, Thomas Mueller și Ilkay Gundogan, pentru a reconstrui echipa: ”Fără îndoială ei au mari merite. Dar timpul nu se oprește pentru nimeni. Trebuie să tai acum”.