Ucraina confirmă că va juca mai departe în preliminariile Euro 2024

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Ucraina confirmă că va juca mai departe în preliminariile Euro 2024
Ucraina continuă în preliminariile Euro 2024
Ucraina continuă în preliminariile Euro 2024
Reuters
Ucraina va continua să joace meciurile de calificare la Euro 2024, în pofida interdicției guvernului de a interzice echipelor naționale ucrainene să participe la competiții în care sunt implicați sportivi din Rusia și Belarus.

Kievul a impus interdicția, care acoperă evenimente olimpice, neolimpice și paralimpice, din cauza invaziei Moscovei în Ucraina și a folosirii Belarusului ca punct de desfășurare a invaziei.

Andriy Pavelko, șeful Federației Ucrainene de Fotbal, a publicat pe Facebook o scrisoare în care ministerul sportului a prezentat o decizie de a permite Ucrainei să joace în continuare în preliminariile Euro 2024, chiar dacă participă și Belarus.

"Echipa națională a Ucrainei va continua meciurile oficiale în calificările pentru Campionatul European din 2024", a scris el pe Facebook.

Din grupa C de calificare a Ucrainei fac parte Anglia, Italia, Macedonia de Nord și Malta. Belarus se află în Grupa I, alături de Israel, Andorra, Kosovo, România și Elveția.

Ucraina a pierdut primul meci cu 2-0 în Anglia, care conduce grupa cu șase puncte după primele două partide. Al doilea meci al Ucrainei este în deplasare, pe 16 iunie, în fața Macedoniei de Nord.

După invazia Ucrainei de anul trecut, pe care Moscova o numește o operațiune militară specială, Rusiei i-a fost interzisă participarea la turneele europene de către organismul de conducere UEFA.