Anglia câștigă și cu Ucraina și începe perfect preliminariile

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Anglia câștigă și cu Ucraina și începe perfect preliminariile
Mijlocașul englez Bukayo Saka sărbătorește marcarea celui de-al doilea gol al echipei sale
Mijlocașul englez Bukayo Saka sărbătorește marcarea celui de-al doilea gol al echipei sale
AFP
Harry Kane a ajuns la șapte goluri marcate în opt meciuri de calificare la Euro pe teren propriu, deschizând scorul pentru Anglia în victoria cu 2-0 în fața Ucrainei pe Wembley, a unsprezecea victorie consecutivă a celor ”Trei Lei” pe teren propriu în preliminariile Euro, într-o serie începută în septembrie 2011.

O cădere dramatică în suprafața de pedeapsă a lui Kane, recordmanul de goluri din toate timpurile al Angliei, descrie aproape în totalitate debutul englezilor în această bătălie pentru calificarea la Euro 2024.

Lentă și letargică după victoria impresionantă de joi seara împotriva Italiei la Napoli, Anglia a avut nevoie de aproape 25 de minute pentru a-și crea o primă ocazie clară de gol, dar șutul lui Kane de la doar șase metri a trecut pe lângă poartă.

Dar răgazul vizitatorilor a fost de scurtă durată și după ce a devenit joi recordmanul de goluri al Angliei, Kane și-a mărit rapid numărul de reușite pentru vicecampioana Euro 2020.

Kane a deschis scorul pentru Anglia
AFP

El a reluat în plasă centrarea lui Bukayo Saka la bara din spate, iar pasatorul s-a transformat în marcator doar trei minute mai târziu, când Saka a pătruns pe partea dreaptă și a înscris cu un șut puternic, dublând avantajul Angliei înainte de pauză.

Saka înscrie <mark>al</mark> doilea gol <mark>al</mark> Angliei
AFP

Fără fotbal în Premier League pentru încă șase zile, managerul Angliei, Gareth Southgate, nu a făcut modificări în echipă decât cu 10 minute înainte de final, introducându-l pe Ivan Toney.

Atacantul a debutat astfel la națională, fiind primul jucător al lui Brentford din 1939 încoace care evoluează în echipa Albionului.

Statisticile meciului
Flashscore

Nu avea să fie nici un gol de poveste pentru Toney, dar a fost totuși un final extrem de satisfăcător pentru Anglia, care nu mai câștigase de trei meciuri pe teren propriu, ”Cei Trei Lei” având un randament maxim din prima dublă a preliminariilor Euro.

Flashscore Omul meciului: Bukayo Saka (Anglia)

Rezultate complete preliminarii Euro 2024 pe Flashscore!