Bayer Leverkusen a învins-o pe Mainz și a scris istorie în Bundesliga

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Bayer Leverkusen a învins-o pe Mainz și a scris istorie în Bundesliga
Jucătorii lui Bayer Leverkusen sărbătoresc marcarea unui gol
Jucătorii lui Bayer Leverkusen sărbătoresc marcarea unui gol
AFP
O greșeală imensă a lui Robin Zentner (29) a ajutat Bayer Leverkusen să se îndrepte spre o victorie cu 2-1 în fața lui Mainz, care i-a dus la 11 puncte în fruntea Bundesliga. Echipa lui Xabi Alonso a stabilit, de asemenea, un nou record german din toate timpurile, cu al 33-lea meci consecutiv fără înfrângere.

Ambele echipe au pornit în trombă pe BayArena, dar Leverkusen a fost cea care a dat prima lovitură după doar trei minute, Granit Xhaka reușind un gol splendid, celebrat cum se cuvine. 

După un șut spectaculos peste Zentner, cu care și-a deschis contul din Bundesliga în acest sezon, Xhaka s-a prefăcut că s-a accidentat înainte de a continua o rutină repetată în prealabil cu coechipierii, în timp ce anxietatea vizibilă a managerului Alonso s-a transformat imediat în ușurare pe banca de rezerve.

Mainz nu a lăsat, însă, gazdele să preia controlul total al partidei, după ce noul manager Bo Henriksen a restabilit încrederea în echipă prin victoria la debutul său în ultima etapă.

Impactul danezului a fost clar, Leverkusen fiind frustrată pentru o mare parte din prima repriză, iar avantajul lor nu a durat mult timp, Dominik Kohr contorsionându-se pentru a egala cu capul într-un debut frenetic de meci.

Dominik Kohr, mijlocașul lui Mainz, marchează golul egalizator
AFP

Mainz a avut mai multe oportunități de a prelua avantajul în a doua repriză, dar lipsa lor de claritate ofensivă i-a bântuit tot sezonul, și nici Phillipp Mwene, nici Lee Jae-Sung nu au reușit să găsească ținta atunci când au avut o șansă clară de gol.

Vizitatorii au fost apoi pedepsiți într-un mod crud, când șutul deviat al lui Robert Andrich de la distanță l-a derutat pe Zentner și a intrat în plasă, ducând-o pe Leverkusen cu un pas mai aproape de prima lor coroană în Bundesliga.

Principalele statistici ale meciului
StatsPerform

Jessic Ngankam a fost eliminat pentru o intrare nesăbuită la finalul meciului, iar Mainz, care se luptă pentru a scăpa de retrogradare, a rămas în 10 și, în cele din urmă, a eșuat în încercarea de a obține prima victorie în deplasare în Bundesliga din aprilie anul trecut.

În ceea ce o privește pe Leverkusen, victoria le oferă un respiro în cursa pentru titlu, dar Bayern Munchen poate reduce deficitul la opt puncte cu o victorie împotriva celor de la RB Leipzig sâmbătă.

Flashscore Omul meciului: Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)

Vedeți toate statisticile meciului aici.