Brazilia a stabilit termenul limită pentru răspunsul lui Ancelotti

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Brazilia a stabilit termenul limită pentru răspunsul lui Ancelotti
Carlo Ancelotti este dorit de naționala Braziliei
Carlo Ancelotti este dorit de naționala Braziliei
AFP
Președintele Confederației Braziliene de Fotbal (CBF), Ednaldo Rodrigues, s-a declarat dispus să aștepte până în luna mai răspunsul italianului Carlo Ancelotti, antrenorul echipei Real Madrid, dorit în postul de selecționer al cvintuplei campioane a lumii.

Marți, cu ocazia Adunării Generale a CBF, conducătorul brazilian le-a explicat jurnaliștilor că speră să poată anunța numele noului selecționer până pe 25 mai, data la care urmează să fie comunicată lista jucătorilor care vor disputa meciurile amicale din luna iunie, împotriva unor adversare încă nedesemnate.

”Înainte de a ne gândi la planul B, vreau să epuizez toate posibilitățile planului A”, a afirmat Rodrigues, care nu a ascuns niciun moment faptul că Ancelotti, aflat sub contract cu Real Madrid până în iulie 2024, rămâne prima sa opțiune.

Pe 1 aprilie, antrenorul italian a confirmat că CBF dorește să-l facă succesorul lui Tite, care a renunțat la postul de selecționer al Braziliei după eliminarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2022 din Qatar.

”Realitatea este că echipa națională a Braziliei mă dorește, iar asta mă flatează, mă încântă. Însă trebuie să respect contractul în curs (cu Real Madrid), un contract pe care doresc să-l onorez până la capăt”, a declarat Ancelotti într-o conferință de presă.

Decizia referitoare la viitorul lui Carlo Ancelotti pe Santiago Bernabeu urmează să fie luată la finalul acestui sezon, în care Real Madrid nu mai are șanse să-și păstreze titlul în Primera Division, dar este calificată în semifinalele Ligii Campionilor și în finala Cupei Spaniei.

În cazul unui refuz al italianului, CBF s-ar putea reorienta către Fernando Diniz, antrenorul lui Fluminense, echipă care a început în forță noua ediție a campionatului Braziliei. Alți doi tehnicieni aflați în vizor sunt portughezii Abel Ferreira (Palmeiras) și Jorge Jesus (Fenerbahce), conform presei braziliene.