”Căpitanul” Willis Reed, legenda NBA, a murit la 80 de ani

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
”Căpitanul” Willis Reed, legenda NBA, a murit la 80 de ani
Willis Reed și-a petrecut cariera de un deceniu la New York Knicks
Willis Reed și-a petrecut cariera de un deceniu la New York Knicks
Profimedia
Willis Reed, fostul jucător din Hall of Famer și emblema New York Knicks, care a câștigat două campionate, a murit la vârsta de 80 de ani. Anunțul a fost făcut marți de Asociația Națională a Jucătorilor Pensionați din Baschet.

De șapte ori inclus în echipa All-Star, Reed și-a petrecut cariera de un deceniu la Knicks, unde a intrat celebru pe teren în meci al finalei NBA din 1970 împotriva celor de la Los Angeles Lakers, în ciuda faptului că suferise anterior o accidentare la picior.

Sportivul a putut cu greu să evolueze pe teren, dar efortul eroic a făcut ca mulțimea de la Madison Square Garden să fie în extaz, deoarece și-a inspirat coechipierii la o victorie cu 113-99 și s-a ridicat în panteonul marilor sportivi din New York.

"În timp ce plângem, ne vom strădui mereu să menținem standardele pe care le-a lăsat în urmă", a declarat Knicks într-un comunicat. "Conducerea, sacrificiul și etica muncii de neegalat l-au personificat ca un campion printre profesioniști”.

"Moștenirea lui va trăi pentru totdeauna".

Reed a devenit primul care a câștigat onorurile de MVP al sezonului regulat, MVP al finalei și MVP All-Star într-un singur sezon în 1970, înainte de a conduce Knicks la cel de-al doilea lor titlu în 1973.

Iubit de fani și cunoscut cu afecțiune sub numele de "Căpitanul", s-a retras în 1974, după ce a avut o medie de 18,7 puncte și 12,9 recuperări pe meci, fiind primul jucător de la Knicks al cărui tricou a fost retras de echipă.

"Primele și cele mai frumoase amintiri pe care le am din baschetul NBA sunt cele în care l-am urmărit pe Willis, care a întruchipat spiritul de învingător și a definit echipele de campioni ale lui New York Knicks la începutul anilor 1970", a declarat comisarul NBA, Adam Silver, într-un comunicat.

"El a jucat cu o pasiune și o determinare remarcabile, iar revenirea sa inspirată în Meciul 7 al finalei NBA din 1970 rămâne unul dintre cele mai emblematice momente din tot sportul."

Reed s-a întors la Knicks pentru a antrena echipa în sezonul 1977-78. Ulterior, el a mai fost pe banca celor de la New Jersey Nets.