NBA: Cine sunt jucătorii care se luptă pentru trofeul MVP din acest sezon

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
NBA: Cine sunt jucătorii care se luptă pentru trofeul MVP din acest sezon
Joel Embiid este considerat principalul favorit la câștigarea titlului MVP
Joel Embiid este considerat principalul favorit la câștigarea titlului MVP
AFP
Mai este mai puțin de o lună până la finalul sezonului regulat din NBA, iar cursa pentru titlul de MVP (cel mai bun jucător) este la fel de palpitantă ca cea pentru calificarea în play-off. Iată care sunt principalii favoriți la obținerea acestui trofeu, potrivit site-ului oficial al NBA.

Joel Embiid - Philadelphia 76ers

Cifrele sezonului: 33.5 puncte/meci, 10.2 recuperări/meci, 4.1 pase decisive/meci

Șapte performanțe consecutive de 30 de puncte l-au dus pe cel mai bun marcator din NBA pe locul 1 în clasamentul MVP.

Embiid a reușit o altă performanță excepțională miercuri împotriva apărării lui Cleveland, a doua cea mai bună din campionat, înregistrând 36 de puncte, 18 recuperări și trei blocaje.

Pivotul de 29 de ani a devenit primul jucător de la Shaquille O'Neal, membru al Hall of Fame, care reușește această performanță și a profitat de fiecare ocazie, reușind să înscrie toate cele 10 încercări de la libere.

Desemnat jucătorul săptămânii în Conferința de Est, Embiid conduce o echipă Sixers care are un bilanț 22-12 în deplasare, cu șapte meciuri rămase în program pe teren străin.

Nikola Jokic - Denver Nuggets

Cifrele sezonului: 24.8 puncte/meci, 11.9 recuperări/meci, 9.9 pase decisive/meci

Aflat într-o perioadă rară în care nu a înregistrat o ”triplă-dublă” timp de trei meciuri consecutive, Nikola Jokic și-a revenit conducând Denver Nuggets la victorie în Barclays Center contra lui Brooklyn Nets. 

Pivotul sârb a terminat partida cu 22 de puncte, 17 recuperări, zece pase decisive și două recuperări în 36 de minute de joc, consemnând cea de-a 28-a triplă-dublă din sezonul regulat al NBA.

Jokic i-a ajutat pe Nuggets să întrerupă joi o serie de patru înfrângeri consecutive cu o performanță de 30 de puncte în victoria cu 119-100 în fața celor de la Detroit Pistons. Victoria a consfințit primul loc în Divizia Nord-Vest pentru Denver.

Giannis Antetokounmpo - Milwaukee Bucks

Cifrele sezonului: 31.84 puncte/meci, 11.9 recuperări/meci, 5.95 pase decisive/meci

Antetokounmpo a terminat partida cu Toronto Raptors cu 22 de puncte, 13 recuperări și 10 pase decisive pentru a patra ”triplă-dublă” a sezonului. Și mai impresionant este faptul că a reușit acest lucru cu 9 din 9 aruncări de pe teren, înregistrând doar a 13-a ”triplă-dublă” din istoria NBA cu un procentaj de 100% la aruncări.

El este al nouălea jucător care reușește această performanță și primul de la Nikola Jokic, la începutul acestui sezon. Cele nouă aruncări de pe teren ale lui Antetokounmpo egalează al patrulea cel mai mare număr de încercări de aruncări din cele 13 astfel de meciuri. 

Jayson Tatum - Boston Celtics

Cifrele sezonului: 30.2 puncte/meci, 9.0 recuperări/meci, 4.7 pase decisive/meci

Jayson Tatum continuă să își înscrie numele în cărțile de recorduri ale celor de la Boston Celtics.

Superstarul a devenit primul jucător din sezonul 2022-23 al NBA care a ajuns la 2.000 de puncte marcate în timpul meciului din deplasare cu Utah Jazz, sâmbătă seara. El a trecut de pragul de 2.000 de puncte cu un coș de 3 marcat în sfertul al doilea.

Tatum a devenit doar al patrulea jucător de la Celtics care înscrie 2.000 sau mai multe puncte în mai multe sezoane. El a marcat peste 2.000 de puncte și în sezonul trecut.

Tatum are o medie de 30,2 puncte pe meci în acest sezon. Dacă se menține, el ar deveni primul jucător de la Celtics care are o medie de peste 30 de puncte într-o singură campanie.

Recordul echipei este de 29,9 puncte pe meci, stabilit de Larry Bird în 1987-88.

Luka Doncic - Dallas Mavericks

Cifrele sezonului: 33.0 puncte/meci, 8.6 recuperări/meci, 8.0 pase decisive/meci

Doncic a încercat să treacă peste o întindere la coapsa stângă care l-a împiedicat să joace timp de mai multe meciuri, dar durerea provocată de accidentare s-a agravat progresiv. Vestea bună este că RMN-ul efectuat nu a relevat nicio leziune.

Superstarul sloven este principalul artizan al clasării celor de la Mavericks pe locul 6 în Conferința de Vest, chiar dacă poziționarea este una mult sub așteptările fanilor, mai ales după finala Conferinței din sezonul trecut. 

Doncic este, însă, unul dintre cei mai apreciați baschetbaliști din NBA, însuși marele Michael Jorda descriindu-l ca fiind un jucător ”fenomenal”.

Accidentările din ultima vreme par să-i fi diminuat serios șansele de a deveni MVP, dar alături de nou-venitul Kyrie Irving, Doncic le-ar putea aduce noi bucurii fanilor din Dallas.