Red Bull, de neoprit. Verstappen defilează și în Spania și termină în fața piloților Mercedes

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Red Bull, de neoprit. Verstappen defilează și în Spania și termină în fața piloților Mercedes
Verstappen a câștigat cu ușurință Marele Premiu al Spaniei
Verstappen a câștigat cu ușurință Marele Premiu al Spaniei
AFP
Max Verstappen a obținut o victorie fără nicio emoție în Marele Premiu al Spaniei, într-o nouă demonstrație de forță a dublului campion mondial, care a condus de la început până la sfârșit. El a fost însoțit pe podium de resurgenții piloți Mercedes, cu Lewis Hamilton pe locul doi și George Russell pe locul trei. Sainz a trebuit să se mulțumească cu locul cinci, în timp ce Alonso a terminat al șaptelea.

În condițiile în care peste 125.000 de fani i-au susținut din tribune pe cei doi piloți spanioli, aceștia nu au reușit să intre în top trei.

Pilotul de la Ferrari, care a fost aproape de a-l depăși pe Verstappen la start, a fost depășit de Mercedes și a trebuit să se mulțumească o parte din cursă să se lupte cu Sergio Perez pentru locul patru, care a fost ocupat în cele din urmă de pilotul de la Red Bull, mult mai rapid. Sainz a terminat pe locul cinci, la mare distanță de mexican.

Sainz a pus cât de multă presiune a putut pe Verstappen la start.
AFP

La rândul său, Fernando Alonso nu și-a găsit în niciun moment ritmul cu cele două seturi de soft-uri și a fost evident că nu are viteză pe liniile drepte.

Și-a întins pneurile la maximum, dar abia când a trecut la hard cu 20 de tururi înainte de final a atins ritmul așteptat și a reușit să scape de Zhou, Tsunoda și Ocon. 

Pilotul din Oviedo l-a ajuns din urmă pe coechipierul său, Lance Stroll, al șaselea, dar a anunțat prin radio că nu va încerca să-l depășească.

Abuzuri plictisitoare din partea lui Max

În față, nu este nimic de relatat în afara faptului că Verstappen a dominat de la cap la coadă. Nici măcar nu a fost nevoit să se protejeze de rivalii săi, care au rulat mereu mult în spatele său. S-a plictisit atât de mult încât a depășit de trei ori limitele pistei în căutare de emoții, ceea ce i-a adus un avertisment din partea comisarilor și o mustrare din partea echipei sale. Olandezul, însă, a continuat ca de obicei și a obținut a 40-a victorie din carieră.

Hamilton, al doilea, a fost atins la start de Norris, dar nici măcar nu a tresărit și era deja al treilea în turul 8. Soft-urile sale funcționau de minune, fără nicio degradare, și i-au permis să rămână pe pistă și, după prima oprire, să pregătească asaltul asupra locului doi, deținut de Sainz în acel moment, înainte de jumătatea cursei. Apoi și-a gestionat avantajul, știind că olandezul e imposibil de ajuns din urmă.

Coechipierul său de la Mercedes s-a mai luptat puțin pentru a ajunge pe podium. Dar ritmul său și gestionarea pneurilor i-au permis să reziste și să îl țină la distanță pe Checo Pérez în ultimele tururi. 

Clasamentul final al Marelui Premiu al Spaniei
F1

Dezamăgiri

Cea mai mare dezamăgire dintre toate a fost pentru Lando Norris. A plecat al treilea, cea mai bună poziție a sa din acest an, dar s-a ciocnit cu Hamilton și a trebuit să intre la boxe în turul al doilea pentru a-și schimba aripa deteriorată. Din acel moment, s-a chinuit teribil cu McLaren-ul său pentru ca în cele din urmă să termine pe locul 17.

Charles Leclerc nu a reușit nici el să iasă din această situație dificilă. Monegascul a pornit de la boxe, și-a schimbat toată partea din spate, dar a reușit să termine doar pe locul 11.

Clasamentul piloților:

1. Max Verstappen (Olanda/Red Bull) 170 puncte

2. Sergio Perez (Mexic/Red Bull) 117

3. Fernando Alonso (Spania/Aston Martin) 99

4. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) 87

5. George Russell (Marea Britanie/Mercedes) 65

Clasamentul constructorilor:

1. Red Bull 287 puncte

2. Mercedes 152

3. Aston Martin 134

4. Ferrari 100

5. Alpine 40