Preview Petrolul-UTA. Ambele echipe au reușit doar două victorii în acest an

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Preview Petrolul-UTA. Ambele echipe au reușit doar două victorii în acest an
Petrolul începe play-out-ul de pe loc de baraj pentru Conference League
Petrolul începe play-out-ul de pe loc de baraj pentru Conference League
Profimedia
Petrolul și UTA se întâlnesc în prima etapa a play-out-ului Superligii.

Petrolul a încheiat sezonul regulat cu o victorie importantă în deplasarea de la Pitești, intrând în play-out de pe locul 2, cu 18 puncte. Totuși, echipa din orașul lui Caragiale este în cădere liberă, ploieștenii înregistrând șapte înfrângeri și doar două victorii.

Parcursul slab din startul noului an a fost plătit cu scaunul de Nicolae Constantin, care a fost înlocuit pe banca tehnică de Florin Pârvu.

Deși părea la un moment dat că problemele financiare ale clubului se vor rezolva, situația rămâne incertă, iar o eventuală clasare pe loc de baraj pentru Conference League nu pare, în momentul de față, ușor de realizat.

”Va fi un play-out foarte disputat, cu meciuri grele, diferența de puncte este foarte mică, iar echipele sunt sensibil egale ca valoare. Noi avem un lot bun, am încredere în jucătorii mei, jucăm vineri acasă și ne bucurăm pentru asta. Avem o forță mai mare acasă, e bine că jucăm mai multe meciuri pe terenul nostru decât afară. Vom juca tot cu trei fundași, nu putem schimba acum, dar vom vedea după acest meci, când campionatul se întrerupe, dacă putem trece la patru fundași”, a spus antrenorul ”găzarilor” înaintea partidei cu UTA.

Pârvu nu-l va putea folosi pe Takayuki Seto, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, dar va reveni bulgarul Pashov.

Rezultate precedente Petrolul
Flashscore

Arădenii au înregistrat și ei doar două victorii în noul an, însă una dintre ele a fost în fața FCSB-ului acum două etape. Jucătorii lui Balint întâlnesc, în sfârșit, un adversar mai facil, după ce îm ultimele patru etape au jucat pe rând cu Farul, CFR, FCSB și Universitatea Craiova, reușind și o victorie impresionantă în fața FCSB-ului la Arad.

„Debutăm în cu totul un alt campionat, atât pentru noi, cât și pentru celelalte competitoare angajate play-out, care se anunță a fi cel mai încins de la inițierea acestui format de competiție în Liga 1. Pentru noi este o deplasare complicată la Ploiești, chiar dacă Petrolul nu a traversat în ultima perioadă o formă foarte bună. Cu toate astea, a încheiat sezonul regular cu o victorie în care a afișat în multe momente consistență”, a declarat Laszlo Balint.

Antrenorul UTA-ei va evita să-i folosească pe Marko Vukcevic și Romario Benzar pentru a nu risca o recidivă, în rest tot lotul fiind valid. 

Rezultate precedente UTA
Flashscore

În ultima partidă dintre cele două echipe, Petrolul a câștigat cu 2-1, goluri marcate de Jair Silva, Christian Irobiso, respectiv Philip Otele. Ultima victorie reuşită de arădeni la Ploiești, în Superliga României, datează din 1971, Petrolul - UTA 0-2.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 50 de ori în principala competiţie internă, de 20 ori au câştigat prahovenii, de 21 de ori s-au impus arădenii, iar alte nouă jocuri s-au terminat la egalitate.