Situație neverosimilă în handbalul feminin. Echipa de pe locul 10 ar putea juca în Liga Campionilor

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Situație neverosimilă în handbalul feminin. Echipa de pe locul 10 ar putea juca în Liga Campionilor
Jucătoare de la CSM Târgu Jiu după festivitatea de premiere de la finala Cupei României
Jucătoare de la CSM Târgu Jiu după festivitatea de premiere de la finala Cupei României
Profimedia
Din sezonul următor, România ar putea trimite 3 echipe în grupele celei mai prestigioase competiții europene din handbalul feminin.

Fiecare țară europeană are posibilitatea de a solicita două wildcarduri pentru participarea la cea mai importantă competiție intercluburi.

Federația Europeană de Handbal va lua în considerare performanțele pe care le înregistrează cluburile în Champions League, dar și campionatul din care vin acestea și cum ”Liga Florilor” este considerată a fi unul dintre cele mai puternice campionate din Europa, România ar putea fi una dintre beneficiarele acestor wildcarduri.

Federația Română de Handbal a luat, însă, o decizie surprinzătoare și a contactat nou-promovata CSM Tg. Jiu pentru a afla dacă ar fi dispusă să participe în cupele europene în sezonul viitor.

"Vă rugăm să ne informați până pe 26 mai dacă doriți să vă înscrieți în Liga Europeană, cu posibilitatea de upgrade în Liga Campionilor feminin, asumând respectarea tuturor cerințelor și regulamentelor FRH și EHF aplicabile", scrie în documentul trimis către clubul oltean și publicat pe site-ul gsp.ro.

CSM Tg. Jiu va termina sezonul pe locul 10, primul peste linia retrogradării, ultima etapă neputând schimba în niciun fel poziția din clasament. 

Clasament Liga Florilor
Flashscore

CSM București și Rapid București sunt cele două echipe calificate automat în Liga Campionilor de anul viitor, ocupanta locului 3, Gloria Bistrița, aflându-se în prezent la 32 de puncte peste echipa din Târgu Jiu și la doar șase puncte în urma Rapidului.

La baza deciziei FRH s-ar afla faptul că CSM Tg. Jiu a jucat în finala Cupei României și chiar dacă a fost învinsă de CSM București, ar fi îndreptățită să primească acest wildcard în contextul în care bucureștencele au făcut eventul. 

Propunerea FRH a luat prin surprindere clubul gorjean, primarul orașului, Marcel Romanescu, declarând că va trebui să caute rapid surse de finanțare.

"Am primit o veste care ne-a lăsat fără aer. Trebuie făcută o analiză, participarea presupune anumite costuri pentru autoritatea locală. Am luat legătura cu președintele Consiliului Județean, pentru că doar primăria nu poate susține aceste costuri", a spus Romanescu potrivit GSP.