Antrenor de platină pentru CSA Steaua. ”Vin la un club de legendă în România”

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Antrenor de platină pentru CSA Steaua. ”Vin la un club de legendă în România”
Stephane Plantin revine în România
Stephane Plantin revine în România
Profimedia
Francezul Stephane Plantin a fost numit în funcția de antrenor al echipei masculine de handbal CSA Steaua București, a anunțat, vineri, clubul din Ghencea.

Campion mondial în 2001, ca jucător, Plantin îi ia locul lui Ovidiu Mihăilă pe banca echipei roș-albastre.

Stephane Plantin este familiarizat cu campionatul României, având în vedere că în sezonul 2019/2020 a antrenat-o pe Minaur Baia Mare.

Plantin (51 ani) a jucat între 1997 și 2003 la naționala Franței, de 76 de ori, devenind campion mondial în 2001. Stângaci evoluând ca extremă dreapta, Plantin a câștigat Cupa Franței cu Toulouse în 1998, an în care a fost ales și cel mai bun jucător pe postul său în campionatul din Hexagon. Ca antrenor, le-a pregătit Nancy, Minaur Baia Mare și Toulon, ultima în campionatul feminin.

"Sunt foarte fericit să încep un proiect nou cu Steaua. Mi-am dorit, sincer, să mă întorc în România. Steaua este un club de legendă, cu o poveste frumoasă în spate, aș vrea să-mi asociez numele cu această poveste pentru a scrie o pagină frumoasă.

Pentru asta e nevoie de rezultate concrete și de un proiect atractiv. Trebuie să existe o concordanță între istoria clubului, calitatea jocului produs și obiectivele realiste pe care o să le avem, bazate pe calitatea jucătorilor noștri'', a declarat Plantin.

Campionatul României ”este de un nivel bun, cu un lot de jucători destul de variat. Este uneori prea dur, dar calitatea lui este incontestabilă", consideră noul antrenor al Stelei.

Stephane Plantin a precizat că, în mare parte, lotul este conturat, dar că mai vrea întăriri: "Am lucrat cu stafful la aducerea a două-trei elemente suplimentare. Sperăm să facem noi anunțuri de jucători, în curând".

Steaua a terminat pe locul 4 sezonul trecut în Liga Zimbrilor și va juca în viitoarea ediție a Cupei Challenge. Stephane Plantin va avea un colectiv tehnic compus exclusiv din români, cu Ionuț Georgescu, fosta extremă dreapta, în rolul de secund, și cu Ionuț Ciobanu, antrenor de portari. Marius Tudor va fi preparatorul fizic.