Oficial: România va organiza Campionatul European de Handbal Feminin în 2026

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Oficial: România va organiza Campionatul European de Handbal Feminin în 2026
România va fi gazda EURO 2026
România va fi gazda EURO 2026
Profimedia
EHF a aprobat cererea României de a găzdui Europeanul de handbal feminin din 2026.

După ce țara noastră a organizat turneul European Under-19 în orașele Pitești și Mioveni, unde tricolorele au cucerit medaliile de bronz, oficialii European Handball Federation (EHF) au dat României undă verde pentru a găzdui și evenimentul din 2026.

Membrii Federației Române de Handbal (FRH) au solicitat inițial organizarea CE de anul viitor. 

După răspunsul afirmativ primit din partea forului european, în prezent mai este nevoie doar de o scrisoare de garanție semnată de reprezentanții din Guvernul României și de oficialii Agenției Naționale pentru Sport.

Orașele care vor găzdui meciuri

Opt orașe din țara noastră vor găzdui partide importante din cadrul EURO 2026: Oradea, Cluj-Napoca, Bistrița și Turda (zona de nord), Pitești, Mioveni, Sf. Gheorghe și București (zona centru-sud). Ultimul turneu european de seniori organizat de România a avut loc în 2000, când tricolorele au terminat pe locul 4. 

Programul României la Campionatul Mondial din decembrie 2023

În ceea ce privește Campionatul Mondial organizat de Norvegia, Suedia și Danemarca, România se află în Grupa E, alături de reprezentativele din Chile, Serbia și Danemarca.

Cea de-a 26-a ediție a turneului final se va desfășura în șase orașe din trei țări, în perioada 29 noiembrie - 17 decembrie.

Primul meci al tricolorelor este programat chiar pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, elevele lui Florentin Pera urmând să întâlnească Chile. 

Vezi programul meciurilor naționalei României la Campionatul Mondial din 2023

România, în Grupa E la CM 2023
Flashscore