UEFA a prezentat mingea oficială EURO 2024: FUSSBALLLIEBE

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

UEFA a prezentat mingea oficială EURO 2024: FUSSBALLLIEBE

Mingea oficială EURO 2024 - FUSSBALLLIEBE
Mingea oficială EURO 2024 - FUSSBALLLIEBEProfimedia
UEFA a prezentat oficial mingea FUSSBALLLIEBE, produsă de adidas, care va fi utilizată la EURO 2024.

Denumirea mingii oficiale care va fi folosită la turneul final EURO 2024 este FUSSBALLLIEBE, în traducere însemnând "dragoste de fotbal". 

Pentru prima dată la un turneu EURO, mingea oficială dispune de tehnologia adidas Connected Ball, care contribuie la procesul de luare a deciziilor de către asistentul video al arbitrilor UEFA. Această tehnologie, care ajută la detectarea semiautomată a unui offside, mai fost utilizată la mingile de la World Cup 2022 și Women's World Cup 2023.

"Campionatul European de Fotbal al UEFA reprezintă vârful competiției echipelor naționale din Europa și ne angajăm să ne asigurăm că fiecare aspect, de la locații până la echipamente, respectă cele mai înalte standarde de calitate și performanță. Suntem, ca întotdeauna, încrezători că FUSSBALLLIEBE de la adidas va marca un alt pas înainte în dedicarea noastră comună pentru excelență," a declarat Zvonimir Boban, director tehnic și șef al UEFA pentru fotbal, în cadrul evenimentului de lansare. 

FUSSBALLLIEBE, din dragoste pentru fotbal

În cadrul descrierii oficiale se precizează că designul FUSSBALLLIEBE reprezintă mișcarea mingii și energia jocului prin formele proeminente ale aripilor negre, accentuate cu margini, curbe și puncte colorate. Utilizarea culorilor îndrăznețe de roșu, albastru, verde și portocaliu celebrează atât vibrația pe care națiunile participante o aduc la turneu, cât și simplitatea pură a fotbalului care atrage atât de multă dragoste din partea fanilor din întreaga lume. Pe minge apar ilustrații ale fiecărui stadion al turneului, alături de numele fiecărui oraș gazdă.

"Când am proiectat această minge oficială de meci, am fost inspirați de energia și diversitatea turneului și de dragostea pe care Europa o are pentru fotbal. Având în vedere acest lucru, sperăm că FUSSBALLLIEBE va aduce bucurie oriunde va fi lovită," a transmis Sam Handy, vicepreședinte de produs și design, adidas Football.

Mingea oficială FUSSBALLLIEBE este disponibilă începând de astăzi în magazinele adidas. 

Mențiuni