Suporterii români ar putea fi interziși la meciul naționalei din Kosovo. Decizia FRF

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Suporterii români ar putea fi interziși la meciul naționalei din Kosovo. Decizia FRF
România va juca în deplasare cu naționala statului Kosovo pe 16 iunie, în preliminariile Euro 2024
România va juca în deplasare cu naționala statului Kosovo pe 16 iunie, în preliminariile Euro 2024
Profimedia
Federația Română de Fotbal ia în calcul interzicerea deplasării suporterilor români la meciul dintre prima reprezentativă și Kosovo, programat la Pristina în 16 iunie, în preliminariile CE 2024, ca urmare a incidentelor care au loc la granița cu Serbia.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că este îngrijorat de situația din nordul statului Kosovo și din acest motiv există posibilitatea ca naționala României să nu fie susținută din tribune de fani.

”Avem o îngrijorare în ceea ce privește siguranța suporterilor noștri”

”Încă din primul moment în care au apărut aceste incidente la granița dintre Serbia și Kosovo s-a înființat un grup de lucru la nivelul FRF. Suntem într-un dialog foarte strâns cu biroul României de la Pristina, cu federația locală de fotbal, precum și cu UEFA.

În momentul de față, ținând cont de informațiile pe care le avem, putem să concluzionăm că nu există un risc privind disputarea partidei oficiale dintre România și Kosovo de la Pristina. Avem însă o îngrijorare în ceea ce privește siguranța suporterilor noștri care se vor deplasa la Pristina”, a declarat Răzvan Burleanu.

”Vom pune mai presus de orice securitatea și siguranța suporterilor”

”De aceea îi rog pe această cale pe fani să urmărească toate canalele oficiale ale FRF unde vom publica toate informațiile pe care le vom avea. Pentru că ne interesează ca siguranța suporterilor să nu fie în pericol. Ăsta e obiectivul nostru.

Vom pune mai presus de orice securitatea și siguranța suporterilor români, de aceea luăm chiar mai multe scenarii. În zilele următoare vom reveni cu mai multe informații despre acest subiect”, a completat președintele FRF.

”Nu avem un risc privind disputarea meciului”

”Nu avem un risc privind disputarea meciului. Când sunt astfel de meciuri iar în zonă se întâmplă anumite incidente în mod automat numărul forțelor de securitate și ordine să crească. Ceea ce se va întâmpla cu siguranță și la meciul nostru de la Pristina. Cu siguranță că atunci când discuți despre riscuri de securitate în mod normal poate să fie și un scenariu precum mutarea partidei.

Dar cu siguranță acesta nu este un scenariu care să se afle azi pe agenda noastră. Unul dintre scenariile noastre este pur și simplu să nu beneficiem de aportul suporterilor noștri dacă vom avea cel mai mic risc la adresa siguranței lor”, a adăugat Burleanu.

Echipa națională de fotbal a României întâlnește la 16 iunie (ora 21:45), pe Stadionul Fadil Vokrri din Pristina, selecționata statului Kosovo, într-o partidă contând pentru preliminariile Campionatului European din 2024.

În ultimele zile în nordul statutului Kosovo, la granița cu Serbia, au avut loc ciocniri violente între etnicii sârbi și forțele de securitate kosovare. Incidentele au avut loc pe fondul protestelor etnicilor sârbi împotriva preluării mandatului de către primari albanezi într-o zonă cu majoritate sârbă după alegerile pe care ei le-au boicotat.