Spalletti interzice Play Station-urile în cantonamentul Italiei: ”Vii să câștigi Euro, nu Call of Duty”

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Spalletti interzice Play Station-urile în cantonamentul Italiei: ”Vii să câștigi Euro, nu Call of Duty”
Spalletti la cârma Italiei
Spalletti la cârma Italiei
Profimedia / IMAGO
Selecționerul echipei naționale a Italiei a acordat un lung interviu pentru Gazzetta dello Sport.

Luciano Spalletti privește spre Campionatul European și o face cu încredere.

Selecționerul echipei naționale a Italiei a acordat un lung interviu pentru Gazzetta dello Sport, în care a confirmat că are încredere în câștigarea competiției, cu condiția ca jucătorii săi să-și schimbe obiceiurile.

"Tricou, valori, mândrie, responsabilitate, nu sunt cuvinte pe care le folosesc la întâmplare, chiar dacă cineva poate că a crezut asta... Unii jucători trebuie să fi crezut că Spalletti latră și apoi nu are dinți, în schimb se înșeală și acum sunt lucruri care trebuie clarificate.

”De acum încolo Playstation-urile lăsați-le acasă și nu le mai aduceți. Le inventez un joculeț la care să se gândească pentru a le distrage atenția noaptea. Vin la mine și le dau teme de făcut seara dacă cele de peste zi nu au fost suficiente. Pentru că la echipa națională stai pe minge, concentrat, nu te prostești”, a explicat antrenorul.

Nu doar Playstation, ci și folosirea telefoanelor mobile va fi limitată: ”Telefoanele mobile trebuie să le suport, dar nu pot fi ținute pe masa de masaj și în timpul tratamentului. Am menționat jocurile video pentru că au fost lucruri care NU mi-au plăcut, iar acel 'nu' vă rog să-l scrieți cu majuscule.

”Vreau să reînvie întâlnirile de odinioară: obiceiuri și atmosfere vechi. Lucruri simple și sănătoase. Iar Buffon mă va ajuta în acest sens. Dacă modernitatea înseamnă să te joci Playstation până la 4 dimineața când a doua zi e un meci, atunci această modernitate nu e bună. Trăim într-o lume care nu prea are stimulente pentru a munci din greu, pentru a transpira: tinerii de astăzi preferă să pună o poză pe Instagram cu părul aranjat decât să pună capul jos și să pedaleze.

"Avem nevoie de o echipă națională dură

"Nu acestea sunt valorile pe care Italia mea trebuie să le transmită. Vii la echipa națională cu ochii râzând și cu inima bătând și stai acolo ca o haită de lupi care merge în șir indian pentru a-ți împinge camaradul din față și a nu lăsa pe nimeni în urmă. Italienii cer o echipă națională care să fie dură și responsabilă. Vii la echipa națională pentru a câștiga Campionatul European, nu pentru a câștiga la Call of Duty”, a reiterat antrenorul, vizibil neliniștit de atitudinea echipei sale.

Spalletti a dictat regulile: ”Vreau să câștig Campionatul European și apoi vreau să câștig Cupa Mondială. Discursurile pe care le țin echipei sunt cele pe care le așteaptă toți italienii: mergem în Germania pentru a câștiga, nu pentru a participa. Istoria noastră o cere. Pentru a face asta am nevoie ca acești jucători să devină mai buni decât sunt. Nu am timp să îi antrenez: am nevoie de ceva care să intre în ei și să aprindă un foc în ei, să îi facă să deschidă ochii, să le dea convingerea că pot face asta.

”După echipa națională mă pot opri”

Antrenorul a dezvăluit apoi că se gândește la retragere: "Vreau un grup sănătos și să las o amprentă în acești trei ani, apoi mă pot și opri. Poate voi schimba rolul, pentru că după Italia îmi va fi greu să mai fiu antrenor”.

Pentru Campionatul European ar putea exista și o schimbare de modul: "Trebuie să fiu pregătit să schimb și să găsesc soluții alternative: vreau să încerc 3-4-2-1 pentru a încerca să-i fac pe unii jucători să se simtă mai confortabil. Să menținem o presiune ofensivă, fără a reveni mereu la cinci în spate în faza de apărare, creând un echilibru care să ne permită să jucăm mereu deschis".