Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

România a obținut cea mai clară victorie a sa la un turneu final

Jucătorii au sărbătorit victoria alături de suporteri
Jucătorii au sărbătorit victoria alături de suporteriProfimedia
Naționala de fotbal a României a obținut, luni, cea mai clară victorie a sa la un turneu final, indiferent dacă e vorba de EURO sau Cupă Mondială, 3-0 cu Ucraina, la Munchen, la Campionatul European din Germania.

Anterior, cea mai mare diferență a fost de două goluri, România - Columbia 3-1, la CM 1994.

Singurul meci anterior în care tricolorii nu au încasat gol la EURO a fost în urmă cu 16 ani, când Adrian Mutu et comp au remizat cu Franța, 0-0.

România a marcat doar pentru a doua oară trei goluri într-un meci la EURO, după 3-2 cu Anglia la ediția din 2000.

Prin golul lui Denis Drăguş, venit în urma unui corner, România a ajuns la şase goluri înscrise din faze fixe din cele 13 reuşite la EURO.

Portarul Florin Niță a devenit luni cel mai vârstnic internațional român care a evoluat la EURO, la 36 de ani şi 350 de zile. El l-a devansat pe Lucian Sânmărtean, care avea 36 de ani şi 98 de zile când a evoluat contra Albaniei, la EURO 2016.

Nicolae Stanciu, desemnat cel mai bun jucător al meciului cu Ucraina, a fost caracterizat astfel de Comisia tehnică a UEFA: 'Golul său le-a oferit coechipierilor un impuls masiv. Tehnic, şutul său fost perfect, marcând arătând o pendulare ideală. Tactic, a fost vital în sistemul echipei, inițiind presingul.'

Fostul atacant James McFadden, care a comentat partida pentru BBC, a remarcat şi el execuția superbă a lui Stanciu: "A fost o finalizare uimitoare. Lunin nu a avut nicio şansă, aşa de bun a fost şutul.

România a fost foarte scurtă şi compactă. Ei au dus la un nivel superior aspectul defensiv al jocului. A fost a bucurie de privit", a mai spus fostul internațional.

"Drăguş a fost remarcabil azi. A jucat strălucitor în față. A arătat multă energie şi dorință de a alerga", a mai spus McFadden.

"Înlocuitorii din echipa României au intrat în sistemul echipei şi au adus energie în joc", a remarcat scoțianul.

"A fost o evoluție remarcabilă din partea României. Şi fanii, de asemenea: zgomotul făcut a fost incredibil. Sunt multe lucruri plăcute la această echipă. Solidă defensiv, este compactă şi scurtă, ceea ce o face foarte dificil de străpuns. Au amenințat de fiecare dată când au ieşit la atac. Este o echipă în formă. A echipă foarte plăcut de urmărit", a caracterizat McFadden echipa României.

La rândul său, fostul internațional englez Danny Murphy a spus: "S-a putut vedea că este o adevărată legătură între jucătorii României. Sunt foarte bine antrenați. Au fost liniştiți când nu au avut mingea. Au avut răbdare, au aşteptat şi nu au lăsat spații între ei. Calitatea în zonele ofensive i-a adus în avantaj. Sunt cu adevărat impresionat".

Naționala de fotbal a României a debutat cu o victorie superbă la Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E.