Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Portarul ucrainean Lunin îşi cere scuze coechipierilor

Andriy Lunin
Andriy LuninProfimedia
"Mi-am cerut scuze coechipierilor", a declarat luni seara portarul ucrainean Andriy Lunin, după gafa care a condus la deschiderea scorului în meciul pierdut cu România (3-0) de la EURO 2024, scrie AFP.

În minutul 29, presingul lui Denis Drăguş a dat roade şi Lunin a degajat greşit, Dennis Man a recuperat şi i-a pasat lui Stanciu, care a marcat cu un şut superb la vinclu de la 18 metri.

"Prima mea greşeală a schimbat cursul meciului de luni. Mi-am cerut deja scuze echipei mele", a recunoscut Lunin, autorul unui sezon remarcabil cu Real Madrid, unde l-a înlocuit perfect pe Thibaut Courtois, accidentat aproape tot sezonul.

Naționala de fotbal a României a debutat cu o victorie superbă la Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E.

Tricolorii au reuşit o victorie istorică, a doua a lor la Campionatul European, la 24 de ani de la precedenta (3-2 cu Anglia), deşi porneau cu şansa a doua în acest meci.

România a făcut un meci tactic perfect şi s-a impus prin golurile marcate de Nicolae Stanciu (29), Răzvan Marin (53) şi Denis Drăguş (57).

În min. 29, presingul lui Drăguş a dat roade şi Lunin a degajat greşit, Man a recuperat şi i-a pasat lui Stanciu, care a marcat cu un şut superb la vinclu de la 18 de metri.

Citește și: Prestație de vis a României la EURO! "Tricolorii" care au fost decisivi în victoria împotriva Ucrainei

Răzvan Marin l-a blocat excelent pe Mudrik (52), iar un minut mai târziu a adus desprinderea, la capătul unui contraatac purtat de Drăguş. Man a fost blocat de defensiva ucraineană, dar mingea a ajuns la Marin, care a şutat fără preluare de la circa 22 de metri, mingea intrând în poartă după intervenția tardivă a lui Lunin.

Ucraina a acuzat şocul şi era în degringoladă. Stanciu a tras din marginea careului, dar a fost blocat de Matvienko (56), apoi mingea a ajuns la Rațiu, care a tras tare la colțul scurt, dar Lunin, portarul lui Real Madrid, a respins în corner.

Stanciu şi Man au combinat la lovitura de la colț (57), extrema Parmei a pătruns în careu şi a trimis în fața porții, de unde Drăguş şi-a încununat evoluția cu gol.

Stanciu a fost desemnat cel mai bun jucător al meciului de către UEFA.