Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Portughezul Ruben Dias spune că Cristiano Ronaldo dovedește că "totul este posibil"

Ronaldo "reprezintă inspirația", spune Dias
Ronaldo "reprezintă inspirația", spune DiasAFP
Fundașul portughez Ruben Dias (27 de ani) a declarat că prezența lui Cristiano Ronaldo (39 de ani) arată că echipa sa poate realiza orice, în timp ce se pregătește să debuteze la Euro 2024, marți, împotriva Cehiei.

Portugalia, care a câștigat Euro 2016, îl are ca vârf de lance pe atacantul Cristiano Ronaldo, care se pregătește să joace la un al șaselea Euro, un record.

Ronaldo, deținătorul recordului de goluri marcate la nivel internațional masculin, cu 130 de reușite pentru țara sa, este și cel mai bun marcator din toate timpurile la acest turneu, cu 14 goluri, la mare distanță de fostul mare jucător al Franței, Michel Platini, aflat pe locul al doilea, cu nouă goluri.

"Aș spune că el reprezintă inspirația, reprezintă faptul că orice este posibil, reprezintă tot ceea ce poți visa și poți realiza", a declarat luni, într-o conferință de presă, fundașul central al lui Manchester City, Dias.

"În principal, aș vrea să spun că este o plăcere să-l avem alături de noi. Mai mult decât toate aceste lucruri mici sau mari, faptul că el este cu noi în acest moment al carierei sale reprezintă faptul că vrea să câștige din nou.

Este căpitanul nostru și, evident, îl urmărim până la capăt".

Dacă Ronaldo va înscrie la Euro în această vară, va deveni cel mai vârstnic marcator al competiției din toate timpurile, depășind recordul stabilit de austriacul Ivica Vastic, la 38 de ani, la Euro 2008.

Selecționerul Portugaliei, Roberto Martinez, a declarat că experiența lui Ronaldo ar putea fi vitală la acest turneu, alături de veteranul fundaș central Pepe, în vârstă de 41 de ani.

"(Ronaldo) este foarte important... la turnee, Euro și Cupa Mondială, cheia este un amestec de experiență și noi talente", a spus Martinez.

"Echipa noastră face acest lucru perfect - l-ați menționat pe Cristiano, iar el și Pepe aduc o experiență pe care nimeni altcineva nu o are, sunt cei mai în vârstă jucători de la turneu.

Apoi îi avem (și pe jucătorii tineri)... avem nevoie de toate acestea, toți trebuie să fie legați între ei, implicați, asta este crucial pentru noi".

"Șapte tricouri"

Tomas Soucek, mijlocașul ceh și al lui West Ham United, a declarat că echipa sa nu-și poate permite să lase garda jos în fața atacantului lui Al Nassr.

"Cu toții cunoaștem calitatea lui Ronaldo, mai ales dacă îi dai spațiu", a declarat Soucek într-o conferință de presă.

"Nu-i putem da niciun centimetru, mai ales în zonă - (acolo) trebuie să ne dublăm apărarea asupra lui.

Obiectivul nostru este să-l oprim pe el, dar, evident, trebuie să oprim și restul echipei portugheze".

Dacă Ronaldo trage, atunci Portugalia ar putea fi capabilă să se ridice la înălțimea pretențiilor sale de a fi una dintre favoritele la câștigarea turneului.

Martinez a spus că țintește acest lucru atunci când a fost întrebat dacă a pus în valiză suficiente haine pentru a parcurge întreaga distanță până la finală.

"Trebuie să credem, trebuie să visăm măreț - dacă nu visăm măreț, atunci va fi greu", a spus el.

"Mâine (n.r. marți) va fi momentul potrivit pentru a arăta că suntem pregătiți, că putem răspunde tuturor așteptărilor, dar după primele trei meciuri putem evalua dacă merităm sau nu să rămânem.

Am adus șapte tricouri, nu trei", a spus selecționerul, făcând aluzie la numărul de meciuri pe care vrea ca echipa sa să le dispute la turneu.