Mesajul lui Edward Iordănescu înainte de dubla cu Kosovo și Elveția

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mesajul lui Edward Iordănescu înainte de dubla cu Kosovo și Elveția
Edward Iordănescu
Edward Iordănescu
Agerpres
Selecționerul Edward Iordănescu a afirmat, luni, la reunirea lotului României în vederea meciurilor cu Kosovo și Elveția din preliminariile Campionatului European - EURO 2024, programate luna aceasta, că e conștient de sezonul sub așteptări al multora dintre 'tricolori', precizând însă că miza celor două deplasări va depăși orice dezamăgire din plan personal.

"Am fost bucuros să regăsesc în rândul tricolorilor cu ocazia acestei reuniri spiritul pozitiv și mentalitatea de luptă pe care le-am construit împreună în ultima perioadă și pe care le-am consolidat cu un start bun în aceste preliminarii. Suntem conștienți că pentru mulți dintre jucători sezonul la echipele de club nu a fost unul la nivelul așteptărilor în privința obiectivelor și că această lună aduce cu ea destul de multă incertitudine legată de viitorul lor. Dar responsabilitatea tricoului României și a mizei acestor două deplasări, din Kosovo și Elveția, depășește orice dezamăgire sau frământare din plan personal", a afirmat selecționerul într-un mesaj difuzat pe site-ul oficial al FRF.

El consideră că obiectivul poate fi atins prin concentrarea totală a jucătorilor: "Avem în față o provocare dificilă pentru care e nevoie de concentrare totală, împotriva unor adversari de un nivel foarte bun. Putem demonstra că merităm calificarea la EURO 2024 doar dacă mintea, sufletul și toate calitățile fotbalistice vor fi puse în slujba obiectivului României. Şi sunt sigur că putem asta! Chiar dacă ne lipsesc jucători importanți din cauze medicale, iar istoricul recent al primei reprezentative în partidele disputate în această perioadă a anului nu e unul prea fericit, ne-am pregătit pentru a găsi soluții și nu alibiuri. Tocmai de-aceea am început acest drum: ca să schimbăm lucrurile și să obținem calificări la turnee finale, nu pentru a ne raporta la trecut și la contexte".

Citește și: Lotul lui Iordănescu stârnește din nou controverse: ”Nu înțeleg de ce nu l-a convocat”

Doi titulari ratează ”dubla” cu Kosovo și Elveția din cauza accidentărilor

Edward Iordănescu și-a arătat încă o dată încrederea în forța grupului constituit la nivelul echipei naționale a României.

"Încrederea mea în fiecare dintre tricolori și în toți ca grup, așa cum ne-am consolidat în ultima vreme, este totală. Simt că maturizarea lor fotbalistică vine în același timp cu o coeziune pe care ne-am dorit-o, dincolo de potențialul lor evident. Suntem încrezători și vreau să le transmit tuturor suporterilor români mesajul pe care îl împărtășesc și tricolorilor: uniți de tot ce avem mai bun în noi, cu gândurile și sacrificiile puse în slujba aceluiași obiectiv, vom ajunge acolo unde ne dorim: să ne bucurăm împreună!", a mai spus Iordănescu.

România va juca în deplasare cu Kosovo, în data de 16 iunie, pe stadionul Fadil Vokkrri din Priștina (ora 21:45), iar apoi se va deplasa în Eleveția pentru a înfrunta naționala acestei țări, pe 19 iunie la Lucerna, pe Swissporarena (ora 21:45).

După victoriile obținute în luna martie în partidele cu Andorra (2-0) și Belarus (2-1), România ocupă locul secund în Grupa I a preliminariilor EURO 2024, la egalitate de puncte (6) cu Elveția.