Lovitură pentru Koeman. Un virus a lovit naționala olandeză înaintea meciului cu Franța

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Lovitură pentru Koeman. Un virus a lovit naționala olandeză înaintea meciului cu Franța
Gakpo, unul dintre jucătorii afectați de virus
Gakpo, unul dintre jucătorii afectați de virus
Reuters
Naționala Țărilor de Jos a rămas fără cinci jucători din cauza unei infecții virale care a afectat lotul echipei lui Ronald Koeman înaintea meciului cu Franța de vineri, de la Paris, din preliminariile Euro 2024.

Apărătorii Matthijs de Ligt (23 de ani) și Sven Botman (23 de ani), atacantul Cody Gakpo (23 de ani), mijlocașul Joey Veerman (24 de ani) și portarul Bart Verbruggen (20 de ani) au fost trimiși acasă de selecționerul olandez.

Koeman i-a convocat ca înlocuitori pe fundașul central al lui Inter Milano, Stefan de Vrij (31 de ani), mijlocașul Ryan Gravenberch (20 de ani) de la Bayern Munchen și portarul Kjell Scherpen (23 de ani) de la Vitesse Arnhem.

"Nu excludem posibilitatea ca și mai mulți jucători să renunțe, asta mi se pare probabil. Suntem puțin mai atenți cu strângerile de mână, dar nu poți împiedica fiecare contact", a declarat Koeman într-o conferință de presă.

El a adăugat că a fost informat încă de joi dimineață de medicul echipei că cinci jucători sunt bolnavi.

"Am fost șocat. Am coborât în holul hotelului și l-am văzut pe Joey Veerman stând acolo, așteptând un taxi. Sven Botman plecase deja. Apoi ajungi să înțelegi întreaga situație și trebuie să acționezi rapid".

Koeman i-ar putea rechema pe jucătorii bolnavi dacă aceștia se vor recupera la timp pentru meciul de calificare de marți de la Rotterdam, acasă cu Gibraltar.

"Cei cinci care au plecat acasă nu au fost încă eliminați pentru întreaga perioadă", a spus el. ”Depinde de cum evoluează lucrurile".

Selecționerul a precizat că nu este clar cum s-a răspândit virusul atât de repede în lot.

"Bineînțeles, toată lumea vrea să știe de unde vine, dar putem doar specula și nu are rost să facem asta", a spus Koeman.

"Printre cei cinci au fost jucători care probabil că ar fi fost în echipa de start. Dar, din fericire, am schimbat la antrenamente pozițiile în această săptămână, așa că cei care vor juca acum s-au antrenat și pe acele poziții. Mi-am dat seama cum voi face lucrurile.

"Este clar că aceasta nu este echipa noastră obișnuită", a adăugat Koeman, care l-a pierdut luni și pe mijlocașul Frenkie de Jong (25 de ani), accidentat.

"Am încredere și în ceilalți jucători. Fotbalul este un joc ciudat. Putem obține un rezultat și cu acești jucători. Este logic că pierderea lui Frenkie de Jong este o lovitură, dar nu cred că nu avem nicio șansă".

Olandezii vor înfrunta vineri finalista ultimei ediții a Cupei Mondiale, Franța, înainte de a primi vizita Gibraltarului, luni, în al doilea meci din Grupa B preliminară.