Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Ghinionistul Lukaku! Două goluri anulate pentru Belgia. Slovacii produc surpriza în grupa României

Actualizat
Slovacia învinge Belgia cu 1-0 în Grupa E
Slovacia învinge Belgia cu 1-0 în Grupa EProfimedia/ IMAGO
Se poate spune că surprizele continuă în Grupa E, acolo unde mai devreme România a învins Ucraina cu un șocant 3-0. Duelul dintre Slovacia și Belgia, cu doi selecționeri italieni în prim-plan, a fost câștigat la limită de Francesco Calzona. Ghinionistul zilei a fost Lukaku, atacantul Diavolilor Roșii având două goluri anulate de VAR, ceea ce l-a dus la disperare pe managerul Domenico Tedesco.

Belgia - Slovacia 0-1

Prima mare ocazie de gol a venit încă din minutul 3, după o cursă în viteză în flancul drept caracteristică lui Jeremy Doku. Extrema a trimis mingea în interiorul careului, acolo unde Romelu Lukaku l-a luat la țintă pe portarul Martin Dubravka.

La scurt timp, Lukaku a scăpat spre poarta lui Dubravka și a încercat un dribling în lateral, mingea sărind la Trossard. Extrema lui Arsenal a încercat să retrimită o centrare în careu, însă goalkeeperul slovac a intervenit și a reținut balonul.

În minutul 7 avea să fie contorizat un nou șoc în Grupa E. În urma unui pressing avansat, belgienii au comis o eroare în propriu careu, acolo unde Ivan Schranz a profitat și a pasat pentru Kucka. Cel din urmă a fost blocat de Casteels în primă fază, însă mingea a sărit la același Schranz, care deși s-a aflat într-o poziție destul de dificilă, nu a mai iertat și a punctat pentru 1-0.

După 20 de minute de joc, slovacii au comis și ei o greșeală în apărare chiar prin portarul Dubravka, însă Trossard, în încercarea de a trimite cu boltă spre poarta goală, nu a nimerit ținta.

În urma unui corner, Amadou Onana a reluat cu o lovitură de cap după centrare venită de la De Bruyne, însă Dubravka a fost pe fază și a reținut fără emoții.

Periculoasă a fost tot naționala Slovaciei, Haraslin fiind foarte aproape să facă 2-0 după un voleu puternic din interiorul careului. Casteels a parat însă cu un reflex bun.

Stats
StatsOpta by Stats Perform

După pauză, mai periculoși au fost tot slovacii în primele secvențe din cea de-a doua repriză, Haraslin și Vavro amenințând poarta lui Casteels cu șuturi în forță de la distanță.

La fel ca în prima parte, Lukaku a fost refuzat de Dubravka după o combinație cu Trossard, belgienii fiind nevoiți să se mulțumească doar cu o lovitură de colț. Diavolii Roșii au explodat în momentul în care același Lukaku a trimis mingea în plasă în urma cornerului, după o recentrare cu capul a lui Onana. 

În primă fază, golul a fost validat, însă turcul Halil Umut Meler a anulat ulterior reușita, din camera VAR fiind observată o poziție de offside.

După o centrare în adâncime a lui De Bruyne, Lukaku a nimerit cu un voleu doar plasa laterală exterioară, slovacii răsuflând din nou ușurați.

În urma unei acțiuni periculoase în flancul stâng, Doku a trimis mingea în fața porții, acolo unde Dubravka a respins în față. Introdus în locul lui Mangala, Bakayoko a fost refuzat de fundașul Hancko, care a reușit să pareze de pe linia porții.

Stoperul a avut nevoie de intervenția medicilor după ce s-a ciocnit violent de un coechipier.

Defensiva slovacă a fost pe cale să cedeze în cele din urmă pe final, cu 5 minute înainte de finalul timpului regulamentar. Venit de pe bancă în locul lui Doku, Openda a avut o acțiune bună pe cont propriu în flancul stâng, oferind un assist pentru Lukaku. Trăind parcă într-un coșmar, atacantul care aparține în continuare clubului Chelsea a fost din nou refuzat de VAR, după ce reluările au arătat că Openda a atins balonul cu mână în momentul acțiunii.

În prelungiri, De Bruyne a pătruns în careu, însă nu a avut forță pentru a finaliza cum și-a dorit. S-a încheiat cu victorie pentru slovaci, într-o grupă E unde România este în acest moment lider.

Clasament Grupa E - Euro 2024
Clasament Grupa E - Euro 2024Flashscore

Omul meciului desemnat de Flashscore: Martin Dubravka (Slovacia)

Note
NoteFlashscore

Citește și: Debut perfect la Euro și goluri superbe! România învinge categoric Ucraina

Echipele de start

Primul 11
Primul 11Flashscore