Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Un autogol provocat de Mbappe aduce victoria Franței. Starul și-a spart nasul în finalul partidei

Actualizat
Mbappe s-a accidentat la nas în finalul partidei cu Austria
Mbappe s-a accidentat la nas în finalul partidei cu AustriaAFP
Franța lui Didier Deschamps nu a părut că vrea să tureze prea mult motoare în acest debut de Euro. Cu toate astea, Les Bleus au reușit o victorie la limită în fața Austriei în Grupa D, acolo unde un Mbappe modest a oferit ratarea serii, însă a adus echipei sale cele trei puncte după ce a provocat un autogol hilar înscris de Wober. La finalul partidei, superstarul a fost înlocuit cu Giroud după ce și-a spart nasul în urma unui duel aerian cu Danso.

Austria - Franța 0-1

Prima fază periculoasă s-a produs în minutul 8, în urma unui contraatac al Franței. Din flancul stâng, Mbappe a încercat să trimită mingea la colțul scurt, însă portarul Pentz a intervenit, acordând un corner pentru Les Bleus.

Tot din flancul stâng, Theo Hernandez a produs pericol, stoperul lateral trimițând o minge în fața porții, acolo unde nu se afla însă niciun coechipier.

Austriecii s-au apărat destul de sus și au reușit să oprească încă din fașă încercările ofensive ale francezilor, posesia fiind una destul de echilibrată: 55% pentru Franța, 45% pentru Austria după primele 30 de minute de joc.

Un adevărat șoc a fost aproape să se producă la poarta lui Mike Maignan, acolo unde portarul francez a reușit să respingă în fața unui Christoph Baumgartner lăsat liber în mijlocul careului.

A fost realmente ghinion pentru austrieci, care după doar câteva momente se vedeau conduși după o acțiune de atac a lui Mbappe în flancul drept. Centrarea superstarului a fost deviată nefericit de Maximilian Wober în proprie poartă.

După autogolul lui Rudiger din meciul de debut dintre Germania și Scoția, Austria se înscrie și ea în această categorie nefericită.

În singurul minut de prelungire arătat de la margine pentru prima repriză, Mbappe nu a reușit să îl depășească pe portarul Pentz, la o fază la care atacantul a primit o minge în adâncime în interiorul careului.

În actul secund, Mbappe a ratat cea mai mare ocazie pentru Franța, la o fază la care fostul atacant de la PSG a scăpat singur cu Pentz. Finalizarea atacantului a lăsat mult de dorit.

Stats
StatsOpta by Stats Perform

Austriecii au cerut un penalty după o cădere în careu a lui Sabitzer, însă centralul Gil Manzano a făcut semn că jocul poate continua.

Theo Hernandez a semănat din nou panică după ce a trimis o minge în gura porții, acolo unde nici de această dată nu s-a aflat niciun destinatar. Mai departe, șutul lui Kounde din interiorul careului a fost respins de defensiva austriacă.

Introdus în teren în locul lui Rabiot, Camavinga a oferit o pasă bună în careu pentru Thuram, însă atacantul nu a fost nici el prea inspirat atunci când a venit vorba de capitolul finalizare.

Kante a fost motorul Franței la mijlocul terenului, fotbalistul de la Al-Ittihad fiind de netrecut de jucătorii austrieci. Les Bleus a trăit mari emoții pe final, însă nu din cauza prezenței adversarilor în propria treime: Mbappe și-a spart nasul după un duel aerian cu Danso.

Nu se știe exact cât de gravă este problema atacantului, deși acesta a părăsit terenul plin de sânge, fiind înlocuit cu Giroud. Cel din urmă a ratat la rândul său o mare ocazie în prelungiri.

Franța a obținut astfel cele 3 puncte în urma unei partide ce a semănat cu Anglia - Serbia (1-0) în Grupa C.

Clasament Grupa D - Euro 2024
Clasament Grupa D - Euro 2024Flashscore

Omul meciului desemnat de Flashscore: Kylian Mbappe (Franța)

Note
NoteFlashscore

Citește și: Weghorst, arma secretă a Olandei într-un duel tranșant cu Polonia

Echipele de start

Echipele de start
Echipele de startFlashscore