De la extaz la agonie! În urmă cu două săptămâni au sărbătorit promovarea care nu a mai venit

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

De la extaz la agonie! În urmă cu două săptămâni au sărbătorit promovarea care nu a mai venit

În urmă cu două săptămâni, fotbaliștii de la Roda au sărbătorit pe teren alături de fani promovarea care nu a mai venit
În urmă cu două săptămâni, fotbaliștii de la Roda au sărbătorit pe teren alături de fani promovarea care nu a mai venitProfimedia
Jucătorii de la Roda Kerkrade, echipă din liga a doua olandeză, au trăit un adevărat coșmar în ultimele două săptămâni.

Întorcându-ne cu două săptămâni în urmă, fanii celor de la Roda începuseră deja marea sărbătoare după succesul echipei lor pe teren propriu în fața lui Cambuur, scor 2-0, în penultima etapă a campionatului din Eerste Divisie, liga a doua olandeză.

În parelel, principala contracanditată Groningen era condusă cu 1-0 de Telstar, meciul părând să meargă în favoarea celor de la Roda. 

Fanii celor de la Roda au invadat terenul și s-au bucurat alături de jucători pentru ”revenirea” în Eredivisie (prima ligă olandeză), numai că un gol marcat în prelungiri de Groningen prin Thom van Bergen a schimbat total calculele.

Prin remiza obținută, cei de la Groningen au menținut distanța de 3 lungimi față de Roda, echipă pe care aveau să o întâlnească în ultima rundă. 

În meciul direct dintre cele două, Groningen s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-0, iar gazdele au fost cele care au încheiat sezonul pe locul secund, poziție care i-a asigurat promovarea în primul eșalon.

Roda a rămas pe 3, la egalitate de puncte (75), însă dezavantajată din pricina golaverajului.

Clasament top 10 Eerste Divisie
Clasament top 10 Eerste DivisieFlashscore

Coșmarul avea să continue

Așadar, echipa antrenată de Bas Sibum a intrat la baraj, acolo unde în prima manșă a întâlnit Breda, ultima echipă care a prins un loc în play-off-ul pentru promovare.

În meciul tur, Breda, în calitate de gazdă, a învins cu 3-1. Cehul Dominik Janosek a fost erou pentru Breda după ce a semnat o dublă, reușind totodată și cel mai frumos gol al partidei.

Revenind în prezent, vineri (17 mai), fanii și jucătorii celor de la Roda au trăit un adevărat șoc în partida retur, după ce echipa lor a fost învinsă cu un neverosimil 5-0 și a fost condamnată așadar la încă un sezon în liga secundă.