Rodri, înainte de finala Champions League cu Inter: ”Mă simt în cel mai bun moment”

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Rodri, înainte de finala Champions League cu Inter: ”Mă simt în cel mai bun moment”
Rodri sărbătorește câștigarea FA Cup după finala dintre City și United
Rodri sărbătorește câștigarea FA Cup după finala dintre City și United
Profimedia
Mijlocașul defensiv al lui City spune că joacă cel mai bun fotbal al său, în timp ce echipa sa încearcă să obțină o triplă istorică atunci când campioana Premier League va înfrunta sâmbătă Inter Milano în finala Ligii Campionilor.

Mijlocașul spaniol în vârstă de 26 de ani și coechipierii săi pot atinge apogeul sportiv împotriva lui Inter la Istanbul, unde City poate fi încoronată pentru prima dată campioană europeană și poate egala tripla istorică realizată în 1998-99 de rivalii de la Manchester United.

”Mă simt în cel mai bun moment”

Rodri s-a alăturat lui City în 2019 de la Atletico Madrid, într-o tranzacție în valoare de aproximativ 50 de milioane de lire sterline (62,1 milioane de dolari). Mijlocașul are în palmares trei titluri câștigate în prima ligă.

"Mă simt în cel mai bun moment - fizic, mental, modul în care înțeleg jocul", a declarat Rodri reporterilor după ce au învins United cu 2-1 în finala Cupei FA pe Wembley.

"Am căutat să cresc și să învăț. Acesta este al patrulea meu an și au fost multe lecții. Mă simt mai matur. Dar trebuie să câștigi. Nu este vorba doar de a juca bine, ci și de a face parte dintr-o echipă câștigătoare".

Rodri a spus că City a "încercat să învețe multe din trecut" după ce s-a apropiat de gloria europeană în ultimele sezoane.

City a participat la finala Ligii Campionilor din 2020-21, unde a suferit o înfrângere cu 1-0 în fața lui Chelsea pe Dragao, stadionul lui Porto.

”Este examenul pe care trebuie să îl trecem din nou”

În prezent, City este favorită pentru a învinge Inter după ce a câștigat luna trecută al cincilea titlu de Premier League în ultimele șase sezoane.

"Pep a spus că nu vei fi "mare, mare" dacă nu câștigi în Europa. Este examenul pe care trebuie să îl trecem din nou", a adăugat Rodri.

"Este o altă finală și suntem pregătiți. Îi voi împinge pe băieți să fim noi înșine, să fim încrezători, să dăm tot ce avem mai bun și să luptăm".

Finala Ligii Campionilor din acest sezon se va disputa sâmbătă, 10 iunie, de la orele 22:00, pe stadionul Atatürk Olimpiyat din Turcia.

Urmărește Manchester City - Inter Milano pe Flashscore!