PSG - AC Milan: Frații Hernández joacă pentru prima dată unul împotriva celuilalt

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

PSG - AC Milan: Frații Hernández joacă pentru prima dată unul împotriva celuilalt

Frații Hernández la Clairefontaine la începutul lunii septembrie
Frații Hernández la Clairefontaine la începutul lunii septembrieAFP
Lucas Hernández, fundașul lui PSG, și fratele său Theo, apărătorul lui AC Milan, se vor întâlni miercuri pentru prima dată de la începutul carierei lor, în turul al treilea al grupelor Ligii Campionilor.

Coechipieri săptămâna trecută cu naționala Franței, cei doi frați din Marsilia se vor întâlni miercuri pe Parc des Princes .

Va fi o premieră pentru PSG și pentru Lucas Hernández, care a fost în mare formă oriunde ar fi jucat, pe stânga sau la mijlocul terenului de când a sosit în capitala Franței. El s-a recuperat recent după o accidentare gravă la genunchi.

La Rossoneri, Théo Hernández, sosit în 2019, are și el un început bun de sezon, fundașul central devenind din ce în ce mai important la Milan.

Ambii formați la Atlético de Madrid, frații Hernandez nu s-au întâlnit niciodată într-un meci oficial, deși au jucat mai multe sezoane în LaLiga: Lucas, 27 de ani, la Atletico Madrid până în 2020, iar Théo, 26 de ani, la Alavés (2016-17), Real Madrid (2017-18) și Real Sociedad (2018-2019).

Cu toate acestea, accidentările și deciziile luate de antrenorii lor respectivi i-au împiedicat să se confrunte anterior.

Coechipieri de șase ori pentru Franța

După ce au devenit titulari la cluburile lor, cei doi frați au trebuit să aștepte până în 2023 pentru a se întâlni într-un meci. "Va fi un meci magnific, incredibil. Va fi un punct culminant în istoria familiei", a explicat fratele mai mare într-un interviu pentru Téléfoot, adăugând că mai mulți membri ai familiei sale vor fi prezenți pe Parc.

"Va fi pentru prima dată la Paris și în Liga Campionilor. Când îi văd cu echipa Franței, sunt deja stresat, dar acum sunt foarte nervos! Dar, ca întotdeauna, singura mea dorință este ca ei să nu se accidenteze", a explicat pentru L'Équipe mama lor, Laurence Py, care a fost aproape să-i vadă jucând unul împotriva celuilalt când Lucas era la Atlético și Theo la Real Madrid, în 2017.

Deși această posibilă confruntare pentru derby-ul madrilen a ținut prima pagină a cotidianului MARCA cu titlul "Mamă, cine vrei să câștige?", jucătorii au sfârșit prin a nu se confrunta unul cu celălalt, deoarece Zinedine Zidane nu l-a convocat pe Theo Hernández.

Cei doi Hernández sunt deja la nivel mondial frații care au jucat împreună cele mai multe meciuri pentru  națională : au 6 meciuri împreună pentru Franța, mai multe decât frații Hervé și Patrick Revelli (2), Charles și Georges Billot (un meci în 1904), Pierre și Alexis Dony (1920) și Lucien și Jean Laurent (1932).

Dar ei încă nu au jucat la nivel de club. "Să joc împreună într-un club cu fratele meu? Sper că da", a declarat Théo pentru Téléfoot în urmă cu câteva săptămâni. "Ar fi fantastic, suntem buni în echipa națională. La nivel de club, ar fi și mai bine. Viitorul ne va spune dacă ne vom întâlni sau nu", a confirmat Lucas.

Deja câștigători ai Ligii Campionilor - Lucas în 2020 cu Bayern Munchen și Theo cu Real Madrid în 2018, când a fost rezervă - ei vor începe fără îndoială în această seară în fața familiilor lor.