Buffon: "Plecarea de la PSG este cel mai mare regret al meu”

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Buffon: "Plecarea de la PSG este cel mai mare regret al meu”
Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon
Profimedia
La 45 de ani, sunt multe de analizat în cariera unuia dintre cei mai buni portari din istoria fotbalului, Gianluigi Buffon. Goalkeeper-ul Parmei a vorbit la BoboTV despre episoadele mai puțin fericite din cariera sa.

Gigi Buffon (45 de ani) a acordat un interviu la BoboTV, unde a revenit asupra trecutului și asupra unor detalii din culisele ultimilor ani dintre PSG și Juventus.

Plecarea de la echipa pariziană reprezintă, în opinia sa, cel mai mare regret al său: "La Paris Saint-Germain am trăit cea mai frumoasă experiență din viața mea, iar plecarea a fost cea mai mare greșeală a carierei mele, copiii mei încă mă întreabă de ce. La Paris mă simțeam ca un om liber, vorbeam franceza și mergeam la muzee. Am renunțat la 10 milioane de euro. Au vrut ca Areola să joace și nu am putut accepta asta. Am înțeles atunci că nu voi mai vedea niciodată un nivel înalt ca în acea echipă, torello (n.r. - un stil de joc în fotbal) era cu adevărat spectaculos și am văzut inclusiv forța lui Verratti. Știam că mă aflu într-o echipă foarte puternică, dar lipsea atitudinea care exista la Juve. Meciul cu Manchester United din Liga Campionilor este cel mai mare regret al vieții mele”.

În ceea ce privește revenirea la Juventus, Buffon a vorbit despre fostul său antrenor, Maurizio Sarri, tehnicianul de la acea vreme care a prins o perioadă dificilă pe banca Bătrânei Doamne:"Știu ce nu a funcționat la Juventus. Din păcate, uneori, pentru a apăra alegerile trebuie să antagonizezi pe cineva... Am o amintire frumoasă, în felul meu am încercat să-i dau o mână de ajutor și mă simt și acum alături de el”.

Buffon i-a complimentat pe Sarri și pe Massimiliano Allegri: "Ei nu fac catenaccio (n.r. - tactică de joc), se bazează foarte mult pe jucători: ei sunt cei care înțeleg cum să se miște. Neymar și-ar dori să aibă un astfel de antrenor'.

Fostul portar al echipei naționale a vorbit și despre problemele actuale prin care trece fostul său club, Juve: "Acum sunt dificultăți, dar Juve reacționează: văd compactitate și unitate, dincolo de faptul că le place sau nu jocul. Penalizarea de 15 puncte în clasament și schimbarea conducerii au permis băieților să formeze un grup pentru a contesta nedreptatea".

Retragerea este aproape

În ciuda vârstei de 45 de ani, Buffon nu este încă decis să pună capăt carierei de portar: ”O revenire la echipa națională ar fi un lucru greșit, aș bloca evoluția celor de pe bancă. Aș vrea să nu mai joc cel mult după sezonul viitor. Sunt competitiv și mereu nemulțumit, merg pe teren pentru a mă îmbunătăți mereu și nu vreau să fiu considerat niciodată un număr doi".