Proprietarii NBA înăspresc regulile privind odihna jucătorilor vedetă

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Proprietarii NBA înăspresc regulile privind odihna jucătorilor vedetă
LeBron James de la Los Angeles Lakers, în duel cu Stephen Curry de la Golden State Warriors
LeBron James de la Los Angeles Lakers, în duel cu Stephen Curry de la Golden State Warriors
AFP
Proprietarii echipelor din NBA au aprobat miercuri reguli mai dure și pedepse mai mari în ceea ce privește odihna jucătorilor-vedetă, inclusiv reglementări pentru sportivii care fac parte din echipa All-Stars.

LeBron James, de la Los Angeles Lakers, și Kawhi Leonard, de la Los Angeles Clippers, se numără printre cei care au fost odihniți strategic în sezoanele anterioare de către cluburile lor.

Liga definește un jucător vedetă ca fiind orice sportiv care a făcut parte dintr-o echipă All-Star sau All-NBA în cele trei sezoane precedente, sau după un All-Star Game în același sezon.

Restricționarea perioadei de odihnă jucătorilor vedetă în timpul turneelor din timpul sezonului și a meciurilor televizate la nivel național reprezintă un impuls pentru partenerii de televiziune din NBA, care se pregătesc să negocieze noi contracte de drepturi media, asigurându-se că meciurile la care se așteaptă să aibă nume mari nu sunt subminate de vedete care stau pe tușă.

Votul privind politica de participare a jucătorilor oferă biroului ligii mai multă supraveghere și putere de sancționare a celor care o încalcă, potrivit ESPN și The Athletic, cu amenzi de 100.000 de dolari pentru prima încălcare, 250.000 de dolari pentru a doua, iar fiecare amendă suplimentară costă cu un milion de dolari mai mult.

Conform noilor reguli propuse de comitetul de competiție al NBA, echipele nu pot ține pe bară un jucător vedetă și nici nu îl pot face să joace un rol mult redus în timpul jocului.

LeBron James de la Los Angeles Lakers
AFP

O preocupare legată de integritatea ligii ar putea fi aceea că echipele ar putea odihni talentele de top știind că pierderile din finalul sezonului de către o echipă aflată în afara competiției pentru play-off ar putea îmbunătăți poziția în NBA Draft.

Investigațiile independente ale biroului ligii, inclusiv analizele medicale, vor face parte din aplicarea politicilor de odihnă atunci când echipele nu demonstrează un motiv întemeiat pentru absența unui jucător vedetă.

Echipele au responsabilitatea de a gestiona listele de jucători astfel încât nu mai mult de un jucător vedetă să fie indisponibil pentru o competiție și trebuie să se asigure că vedetele sunt disponibile pentru meciurile televizate la nivel național, precum și pentru noul turneu din timpul sezonului care va începe în noiembrie.

Jucătorii sănătoși care se odihnesc pentru un meci trebuie să fie vizibili pentru spectatori și la meciuri.

Echipele trebuie să echilibreze numărul de absențe ale jucătorilor vedetă dintr-un singur meci între duelurile de acasă și cele din deplasare.

Liga a precizat că există excepții de la politica de participare pentru motive personale, accidentări și absențe aprobate în prealabil pe baza vârstei jucătorului, a volumului de muncă din carieră sau a istoricului de accidentări grave.