Alertă la Barcelona! Ter Stegen a plecat accidentat din cantonamentul Germaniei

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Alertă la Barcelona! Ter Stegen a plecat accidentat din cantonamentul Germaniei

Ter Stegen are probleme cu spatele
Ter Stegen are probleme cu spatele Reuters
Portarul titular al Germaniei, Marc Andre ter Stegen (31 de ani), a fost scos din lotul pentru meciurile amicale cu Turcia și Austria din cauza unei accidentări la spate, a anunțat vineri selecționerul Julian Nagelsmann.

Ter Stegen , care a fost portarul titular al Germaniei de când Manuel Neuer și-a rupt piciorul în urmă cu un an, va reveni în Spania.

Asta într-un moment în care Barcelona începuse să-și recupereze treptat jucătorii accidentați, după o perioadă în care a avut infirmieria plină și a jucat mai mult cu tineri din La Masia. 

"Marc Andre va rata ambele meciuri. El are dureri acute de spate. Probabil că se va întoarce la Barcelona. Nu se poate antrena și nu poate juca", a declarat Nagelsmann într-o conferință de presă.

"Nu pot spune exact ce s-a întâmplat. Informațiile mele sunt că are dureri puternice de spate care îi limitează mișcările. A simțit-o puțin ieri la antrenament, dar astăzi s-a înrăutățit".

Deși Neuer a revenit în acțiune cu Bayern Munchen în urmă cu câteva săptămâni, Nagelsmann a decis să-i acorde o pauză, deoarece începe sarcina de a construi o echipă pentru Euro de anul viitor, pe teren propriu.

Nagelsmann nu a spus cine va începe împotriva Turciei, sâmbătă, și a Austriei, marți, cu portarii Kevin Trapp, Janis Blaswich și Oliver Baumann în echipă.

"Am fost un pic surprinși de vestea (despre ter Stegen) care a venit chiar în această după-amiază. Va trebui să așteptăm acum ultimul antrenament înainte de a lua o decizie", a declarat fostul antrenor al lui Bayern Munchen.

Meciul de sâmbătă, de pe stadionul Olimpic din Berlin, va fi primul pe teren propriu pentru Nagelsmann, care a preluat funcția în septembrie, înlocuindu-l pe Hansi Flick.

În primele sale două meciuri la conducere echipei, în timpul unei deplasări în SUA luna trecută, Germania a învins Statele Unite cu 3-1 și a remizat 2-2 cu Mexic.

Nagelsmann a declarat că o apărare bună va fi cheia pentru echipa sa în perspectiva turneului de anul viitor.

Germanii, de patru ori campioni mondiali, au întâmpinat dificultăți în recentele competiții majore, după ce au fost eliminați în primul tur la ultimele două Cupe Mondiale și au plecat acasă după grupe la ultimul Campionat European din 2021.

"Trebuie să arătăm o bună stabilitate (în apărare). Nu trebuie să pierdem posesia, acesta este un mod bun de a ne apăra", a spus Nagelsmann.

"Stabilitatea defensivă, mai ales înaintea unui turneu, este importantă".