Barcelona o pedepsește pe Getafe și pune presiune pe Real Madrid

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Barcelona o pedepsește pe Getafe și pune presiune pe Real Madrid
Raphinha sărbătorește după ce a marcat pentru Barcelona
Raphinha sărbătorește după ce a marcat pentru Barcelona
AFP
Barcelona și-a continuat revenirea în La Liga cu o victorie categorică cu 4-0 în fața lui Getafe, oamenii lui Xavi urcând cel puțin provizoriu pe locul al doilea, după a patra victorie în cinci meciuri de campionat.

Barcelona știa că o victorie ar crește presiunea asupra celor de la Girona, care nu au jucat încă în această etapă. După ce nu a reușit să păstreze poarta intactă pentru al patrulea meci consecutiv în remiza 1-1 cu Napoli de la mijlocul săptămânii, Xavi ar fi vrut ca echipa sa să profite de ocazia de a termina partida cu Getafe fără gol primit.

Așa cum era de așteptat, gazdele au dominat încă de la început, controlând peste două treimi din posesie, dar fără a-l amenința cu adevărat pe David Soria în poarta lui Getafe. De abia în minutul 20 gazdele și-au creat o ocazie reală de gol, dar gruparea catalană a făcut-o să conteze.

Jules Kounde l-a lansat pe Raphinha spre poartă, iar brazilianul, aflat la prima sa titularizare după mai bine de o lună din cauza unei accidentări, a trimis mingea în plasă. 

Echipa blaugrana a continuat să domine tot restul reprizei, dar Azulones nu au fost lipsiți de ocazii, Borja Mayoral a fost respins de Marc-Andre ter Stegen, iar oamenii lui Xavi au intrat la pauză cu avantajul intact.

Barca și-a dublat avantajul după alte 10 minute, când Raphinha și-a continuat prestația superbă, când l-a servit pe Anders Christensen, iar danezul i-a pasat decisiv lui Joao Felix. 

Raphinha a avut o revenire de neuitat când a contribuit și la al treilea gol, pasându-i lui Frenkie de Jong pentru primul gol al acestuia din august.

Cu trei goluri în plus, echipa lui Xavi a defilat în ultima jumătate de oră, fără să fie amenințată de o echipă sub așteptări a lui Getafe. Fermín Lopez a intrat pe teren pentru a consfinți scorul final cu un al patrulea gol în minutele de prelungire și pentru le administra oaspeților a șasea înfrângere consecutivă în deplasare la Barcelona. 

Blaugrana se află pe locul al doilea înaintea meciului de luni dintre Girona și Rayo Vallecano, dar o serie pozitivă de evoluții a făcut ca Barca, campioana în exercițiu, să aibă șanse vagi de a-și păstra titlul în La Liga.

Flashscore Omul meciului: Raphinha (Barcelona)

Citiți toate statisticile meciului aici.

Statisticile meciului Barcelona - Getafe
StatsPerform