Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Andrei Burcă: "E un rezultat istoric, dar mai avem treabă de făcut la EURO 2024"

Andrei Burcă
Andrei BurcăProfimedia
Fundaşul Andrei Burcă a afirmat, la finalul partidei cu Ucraina, câştigată de naționala de fotbal a României cu scorul de 3-0, că este o victorie istorică, dar selecționata pregătită de Edward Iordănescu mai are multă treabă în Germania, la turneul final.

"A fost senzațional, asta ne-am dorit de când am obținut această calificare. Oamenii ne vor judeca după realizările de la acest turneu final. Ne bucurăm foarte mult, dar suntem conştienți că 'Job is not done'. Încă mai avem treabă de făcut. Este un rezultat istoric, într-adevăr, dar mai avem treabă şi ştim că putem mult mai mult de atât. Asta ne dorim, ştim ce avem de făcut, ăsta este 'targetul' nostru, să ieşim din grupe, dar mai avem mult de muncit. Îi felicit pe toți băieții şi vreau să le mulțumesc din suflet tuturor celor care au fost pe stadion. Ei au reuşit să câştige bătălia cu suporterii ucraineni şi ne-am dorit să facem şi noi acelaşi lucru în această după amiază, şi mă bucur foarte mult că am reuşit să-i facem fericiți", a spus Burcă la Pro TV.

Citește și: Prestație de vis a României la EURO! "Tricolorii" care au fost decisivi în victoria împotriva Ucrainei

Fundaşul român a spus că se bucură defensiva echipei române a reuşit să mențină poarta intactă: "Mă bucur că am reuşit să ținem poarta intactă, că am făcut un joc defensiv foarte bun, un joc tactic foarte bun. Tot ce am pregătit cu Mister am realizat, suntem foarte fericiți, dar avem în continuare de muncit şi trebuie să ne demonstrăm în primul rând nouă mai multe lucruri. Pentru că această victorie ne obligă să ridicăm ştacheta".

Citește și: Debut perfect la Euro și goluri superbe! România învinge categoric Ucraina

Naționala de fotbal a României a debutat cu o victorie superbă la Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E.

Tricolorii au reuşit o victorie istorică, a doua a lor la Campionatul European, la 24 de ani de la precedenta (3-2 cu Anglia), deşi porneau cu şansa a doua în acest meci.

Luni are loc şi celălalt meci din grupă, Belgia - Slovacia (Frankfurt, 19:00). România va juca următoarele meciuri cu Belgia pe 22 iunie (Koln, 22:00) şi cu Slovacia pe 26 iunie (Frankfurt).