Radu Drăgușin despre forma bună din Italia: ”Golurile mele au o explicație”

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Radu Drăgușin despre forma bună din Italia: ”Golurile mele au o explicație”
Radu Drăgușin a marcat trei goluri în ultimele patru partide
Radu Drăgușin a marcat trei goluri în ultimele patru partide
Genoa FC
Fundașul român, Radu Drăgușin, traversează o perioadă de vis în liga a doua italiană, reușind să marcheze trei goluri pentru Genoa în ultimele patru meciuri disputate. Aflat pe lista selecționerului Edi Iordănescu pentru debutul naționalei în preliminariile EURO 2024, Drăgușin a dezvăluit în presa din peninsulă care este secretul formei sale extraordinare.

”Trec printr-o perioadă foarte bună. Golurile mele au o explicație. În ultimele săptămâni am lucrat foarte mult la fazele fixe”, a declarat Drăgușin  în cotidianul local Secolo XIX.

”Am mai dat goluri la Primavera, dar niciodată în meciuri importante, e prima oară când reușesc să fiu atât de prolific la faze fixe”.

Fundașul român, care a fost inițial doar împrumutat la Genoa de la Juventus, dar pe care ”grifonii” au decis să îl transfere definitiv după prestațiile bune din ultima vreme, a fost desemnat jucătorul lunii februarie de către fanii echipei Genoa, ocupanta locului doi în Serie B și a devenit unul dintre stâlpii defensivei genoveze.

”Să joc cât mai multe meciuri, pentru a căpăta experiență, doar așa pot crește”, a spus Drăgușin când a fost întrebat despre obiectivele sale. 

”Tricolorul” a vorbit și despre rolul jucat de antrenorul Alberto Gilardino în transformarea sa.

„Dincolo de detaliile tactice, ne-a spus că un campionat se câștigă grație apărătorilor, pentru că echipa e mereu vie dacă nu primim gol. Ne oferă încredere, ne spune mereu să jucăm cu inima și să dăm totul. Numai astfel putem obține rezultate mari”.

Radu Drăgușin a ajuns în Italia în vara anului 2018, după ce Juventus l-a cumpărat cu aproximativ două milioane de euro de la Sport Regal București. De atunci, fundașul a mai evoluat pentru Sampdoria, Salernitana și Genoa, sub formă de împrumut.